Özlem: Bødestraf for tynde modeller - Men hvad med overvægtige?

Özlem Cekic mener, at det skal give en bødestraf, hvis sygeligt tynde modeller bliver brugt i bladene. Hun mener ikke, at det samme kan gøres med overvægtige

Özlem Cekic foreslår bødestraf til modehusene, der bruger sygeligt tynde modeller. Tryk videre for video. (FOTO: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto)
Özlem Cekic foreslår bødestraf til modehusene, der bruger sygeligt tynde modeller. Tryk videre for video. (FOTO: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto)

De sociale medier rasede over magasinet Covers brug af den tynde model Lululeika. Det har fået folketingsmedlem Özlem Cekic til at foreslå bødestraf til modehusene.

- Jeg ønsker, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe, der kan se på mulighederne for en BMI-grænse for pigerne og en bødestraf til de modehuse, der bruger for tynde piger, siger hun og fortsætter:

- Vi snakker jo ikke om slanke modeller, men om modeller der er så syge og tynde, at de er ved at knække.

Billede af opslaget i Cover. (Orginalfoto af Philip Messmann) Danske kendte Tynd model skaber vild debat

Aftale fungerer ikke
Indtil i går har Landsforeningen for spiseforstyrrelser og selvskade, LMS, haft en aftale om et etisk charter med Danish Fashion Institute. Men efter billedet af modellen Lululeika i Cover, har LMS valgt at droppe aftalen.

Özlem mener derfor, at det er nødvendigt med konsekvenser, når modehusene bruger for tynde modeller.

- Der findes jo et etisk charter, men problemet er, at der ikke er nogle konsekvenser, så det fungerer jo ikke, som det skal, siger hun.

Uffe Buchard har kun ros tilovers for modellen Lululeika. Men han mener, at nogle voksne ikke skulle have ladet den 16-årige stå model i en periode, hvor hun havde det svært. (Foto: Martin Høien/All Over Press) Danske kendte Uffe Buchard: Jeg er flov over modebranchen

Kun bøde til de tynde
Ekstra Bladet har spurgt Özlem, om der også skal være en bødestraf, hvis modehusene bruger overvægtige piger.

- Det kan selvfølgelig være lige så sundhedsskadeligt at være for overvægtig, men det er ikke et problem i modebranchen. Her er problemet, når pigerne bliver for sygeligt tynde, siger Özlem Cekic og mener i øvrigt, at de to ting ikke kan sammenlignes.

- For mig at se er der en række etiske overvejelser. Én af dem er blandt andet, om vi som hovedstad vil være vært for et modeshow, hvis anoreksiramte får lov til at optræde, spørger hun retorisk.

- Derfor ønsker jeg at nedsætte en arbejdsgruppe og skabe en debat om et alvorligt emne, siger Özlem Cekic.

Se også klippet med gymnasiepigers skønhedsideal herunder:

0 kommentarer
Vis kommentarer