Pernille Blume opereret i hjertet

Den danske svømmer har gennemgået en større operation, efter hun har fået konstateret hul i hjertet

Operationen er ifølge Blume gået efter planen. Foto: Mogens Flindt
Operationen er ifølge Blume gået efter planen. Foto: Mogens Flindt

OL-vinderen Pernille Blume har i januar været igennem en hjerteoperation, der blandt andet skulle mindske risikoen for blodpropper og hjertestop.

Det skriver Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse.

Ifølge Pernille Blume forløb operationen som planlagt.

- Operationen er gået godt, og jeg er meget glad for, at jeg fik foretaget indgrebet. Jeg fandt efter en udredning på hospitalet ud af, at jeg havde haft en lille blodprop, og i den forbindelse fik jeg derfor også tjekket mit hjerte. Her fandt lægerne ud af, at jeg havde et mindre hul, som skulle lukkes via en operation, fortæller Pernille Blume i pressemeddelelsen.

Den danske svømmer er blevet opereret, efter læger fandt et lille hul i hendes hjerte. Foto: Imago Sport
Den danske svømmer er blevet opereret, efter læger fandt et lille hul i hendes hjerte. Foto: Imago Sport
 

Flere nerveforstyrrelser
Den danske svømmer blev opmærksom på, at noget var galt, efter hun i en længere periode havde oplevet nerveforstyrrelser. Derfor gennemgik hun en række lægetjek og behandlinger, hvor det blev konstateret, at hun havde haft et lille hul i hjertet.

Derfor fik hun muligheden for at få en forebyggende operation, der mindsker risikoen for, at hun får blodpropper og problemer med hjertet senere hen.

- Jeg vidste, at det i sidste ende var en nødvendighed med et indgreb, hvis jeg ville nå mine ambitioner og mål. Jeg har haft flere møder og samtaler med dygtige læger, herunder Team Danmarks læge, og det blev i samråd med dem, min træner og overlæge Michael Rahbek Schmidt besluttet, at jeg skulle have lukket hullet i hjertet for at mindske risikoen for blodpropper og hjertestop. Jeg følte undervejs i hele processen, at jeg var i virkelig kyndige og dygtige hænder hos overlæge Michael Rahbek Schmidt, forklarer Pernille Blume i pressemeddelelsen.

Pernille Blume tager snart på træningslejr, hvor hun påbegynder et længere forløb med genoptræning. Foto: Oli Scarff
Pernille Blume tager snart på træningslejr, hvor hun påbegynder et længere forløb med genoptræning. Foto: Oli Scarff
 

Danske kendte Så du det? Dansk sportspar sprang ud som kærester i tv: Sådan går det dem nu

Genoptræning
Som konsekvens af operationen venter der nu Pernille Blume en længere periode med genoptræning, inden hun beslutter sig for, hvilke svømmeaktiviteter hun kan deltage i i årets løb.

Forude venter en træningslejr i Sydafrika, hvor svømmeren påbegynder sin genoptræning.

- Jeg glæder mig til at komme tilbage i vandet på træningslejren i Sydafrika. Det bliver godt at komme i gang igen, så jeg kan genfinde balancen i min krop og blive klar til at race igen. Og jeg kan allerede mærke, at det går i den rigtige retning takket være den store opbakning, som jeg har fået fra min træner, Dansk Svømmeunion, Team Danmarks læge, det skønne personale på Rigshospitalet og ikke mindst min familie, siger Pernille Blume.

Svømmesild i Sloggi. Foto: Sloggi/Bilka PR Danske kendte Se billederne: Blume springer ud som undertøjsmodel

I pressemeddelelsen oplyser Dansk Svømmeforbund, at hun på nuværende tidspunkt ikke har flere kommentarer til operationen.

Ekstra Bladet forsøger at få en uddybende kommentar fra Dansk Svømmeforbund, men det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt.