Peter Ingemann: 'Jeg har valgt at trække stikket'

Tv-værten holder en ekstra lang sommerferie sammen med familien efter måneders krævende arbejde

- (...) en tur til Canada - lige efter jeg havde været i USA - fik min puls til at banke ekstra hårdt, siger tv-værten Peter Ingemann til Billed-Bladet. Foto: Michael Drost-Hansen
- (...) en tur til Canada - lige efter jeg havde været i USA - fik min puls til at banke ekstra hårdt, siger tv-værten Peter Ingemann til Billed-Bladet. Foto: Michael Drost-Hansen

Peter Ingemann tager en puster.

Som vært på de to tv-programmer 'Nybyggerne' og 'Størst' har han haft rigtig meget at se til, og han må nu tage konsekvensen af de mange arbejdsopgaver. Derfor 'trækker han stikket', som han selv formulerer det.

Det skriver Billed-Bladet.

Se også: WOW! Pivfræk Helena Christensen smider det hele

Se også: Kendt DR-vært stopper efter 12 år på skærmen

- Jeg har valgt at trække stikket, og jeg har aftalt med min kone Trine og min chef på TV 2, at jeg holder en god, lang sommerferie frem til august, siger den 44-årige Peter Ingemann til Billed-Bladet og fortsætter:

- Nu har jeg været vært i 14 år, og de seneste måneder har været ekstra hårde. Jeg har både lavet 'Nybyggerne' og 'Størst', og jeg kunne specielt mærke, at en tur til Canada - lige efter jeg havde været i USA - fik min puls til at banke ekstra hårdt. Derfor valgte jeg at lytte til min krop.

Med et hammerslag
Peter Ingemann er vokset op i den midtjyske by Ry og er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2001.

Han slog for alvor igennem og strøg ind i hr. og fru Danmarks liv som en folkekær vært, da han blev hyret til 'Hammerslag', hvor han i årevis fik ejendomsmæglere til at dyste mod hinanden i pris-gætterier.

Han har også været vært på det populære tv-program 'Den store bagedyst', og i marts 2017 kårede Billed-Bladets læsere ham som ’Årets mandlige underholdningsvært’.

Alkoholiseret far
I 2010 kom hans biografi 'Ingemanns land' på gaden. Et uddrag fra bogen lyder:

'Drama savner jeg ikke. Det har der været nok af. Jeg går ikke rundt og tørster efter flere afsporede tog, vildfarne riffelskud, slåskampe på gårdspladsen, vodka med mælk til morgenmad, opslidende retssager og dødskørsler med mig og min søster på bagsædet. Men folkelivet i Silkeborg, timerne i selskab med Børge Slagter og Lars Jyde og ikke mindst: Min far, når han var ædru ... alt det savner jeg.'

I biografien beskriver Peter Ingemann, hvordan faderens druk, kulørte venner, elskerinder og vilde fester havde stor indflydelse på Peter Ingemanns liv.

Dagbladet Politiken kaldte den 'velskrevet' og gav bogen fire hjerter. Ifølge forlaget kommer læseren langt under huden på familien Ingemann.

Største oplevelse
Med sit værtskab på tv-programmet 'Størst' er Peter Ingemann en berejst mand. Han har besøgt fattige, der bor i tuneller under The Strip i Las Vegas, deltaget i fællessang til oktoberfest i München, og han har smagt en Whiskey til en million kroner.

Der er mange minder at tage af, men det, der står klarest, når han tænker tilbage, er fra dengang, han gik om bord på verdens største hospitalsskib M/S Africa Mercy, der var lagt til kaj på Madagaskar.

Hospitalsskribet er en gammel DSB-færge, der tidligere sejlede over Storebælt under navnet M/F Dronning Ingrid, og nu hjælper frivillige læger og sygeplejersker fattige børn og voksne, der eksempelvis er blevet vansirede af tumorer.

- Det er den største oplevelse i min karriere at være der. Det gik bare lige ind, sagde han til Ekstra Bladet, inden programmet blev sendt i 2016 og tilføjede:

- For mig personligt kan jeg ikke tale om det uden min stemme begynder at bæve. Da jeg kom hjem til min familie og skulle fortælle om det, væltede tårerne ud. Det har også været en overraskelse for mig selv, sagde han.

Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen