Peter og June: Tilbage til åstedet

Peter og June Bellis guldbryllup på onsdag markeres i Løgumkloster, hvor de blev kærester for 52 år siden

I forbindelse med deres 45 års bryllupsdag fik Peter og June en kyssebænk i Løgumkloster, og de sørgede selv for at indvie den. Foto: All Over Press
I forbindelse med deres 45 års bryllupsdag fik Peter og June en kyssebænk i Løgumkloster, og de sørgede selv for at indvie den. Foto: All Over Press

– Vi vil dem, og de vil os, lyder det fra lokalpolitier, historiker – og Ridder af Dannebrog – Jens Møller fra Løgumkloster, der sammen med den øvrige by har sat det helt store i værk i morgen, onsdag den 9. august, for at fejre et særligt guldbryllup.

Peter og June Belli blev gift den dag for i 1967 i det fri i en skov ved Sandberg i Nordsjælland, men de mødte hinanden første gang den 17. august to år tidligere – og blev kærester – i Løgumkloster.

Se også: June Belli: Peter nær død efter lægesjusk

Derfor har byen – med Jens Møller i spidsen – sat alle sejl til for at fejre det kendte par, og det sker med transport gennem byen i samme åbne Landauer, som dronningen benyttede for nogle måneder siden, da hun var i området.

Festlighederne starter kl. 14. på Centralhotellet, der spiller en vigtig rolle i kærligheds-sagaen. Det var her Peter Belli første gang anmodede sandsigerskens 16-årige datter om en dans. 

Det måtte hun lige omkring Mama for at få tilladelse til.

Se også: Peter Belli stopper: Bussen køres i garagen

Først dagen efter fik Belli sneget sig til det første kys. Siden er det blevet til adskilligt flere.

Efter et ophold på hotellet går man til en vindues-udstilling i Markedsgade 7, der giver et tidsbillede af 60’erne med særlig vægt på kærligheden mellem Peter og June.

Da parret havde 45 års bryllupsdag fik parret en kyssebænk og en mindeplade i byen. Det besøger man herefter, inden turen går til kirken, hvor guldbrudeparret velsignes af pastor Lars Borch Hansen.

Se også: June Belli: Peter nær død efter lægesjusk

Så går turen tilbage til Centralhotellet, hvor der kl. 16 er åben reception, og man kan komme og hilse på parret. 

Festlighederne slutter kl. 17.30. Næste dag er fridag for Peter og June. Men fredag er Peter på arbejde med koncert på Skanderborg festivalen. all@eb.dk

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen