Pia Kjærsgaard: Jeg har en dræberhund

I serien om 'De kendte og køterne' står nu DF's 'rigshund', Rikke for tur

Video: Jan Unger

Rikke er arvegods. Da den lille vævre mini-gravhund var tre år gammel, arvede DF-dronningen Pia Kjærsgaard og hendes mand Henrik Thorup den - for som barnebarnet, der ejede hunden, sagde: 'Ellers bliver den aflivet'. Men parret havde ikke lige forestillet sig, at de fik den vildeste jagthund, og det er netop, hvad Rikke er.

Rikke er farlig for sine omgivelser, når det handler om egern, høns og kaniner, fortæller Pia Kjærsgaard. Foto: Jan Unger
Rikke er farlig for sine omgivelser, når det handler om egern, høns og kaniner, fortæller Pia Kjærsgaard. Foto: Jan Unger
 

F.eks. skifter hun fuldstændigt karakter, når hun ser en kat. Høns  har 'rigshunden' heller ikke meget  til overs for, og kanin er noget, man kan ruske.

- En dag gik Henrik over til naboen, fordi vi havde brug for en babysitter til Rikke, og her gik deres kanin og græssede i et bur på plænen, og det gik helt galt.

Danske kendte - 8. feb. 2015 - kl. 20:36 Linse: Min hund er så liderlig

Kira Eggers har haft Opi, siden hun var tre år. Foto: Jan Unger Danske kendte - 31. jan. 2015 - kl. 15:44 De kendte og køterne: Kira hader Grand Danois-lort

Silas Holst ville slet ikke kunne bære at undvære Batman. Foto: Jan Unger Danske kendte - 24. jan. 2015 - kl. 15:48 Ny EB tv-serie: De kendte og køterne

Pia Kjærsgaard kan næsten ikke få sig til at fortælle resten af Rikke-dræberhund-sagaen, men faktum er, at kaninen døde på stedet.

Udefrakommende må konstatere, at Rikke er lidt som sin mor: En lille krop og en stor personlighed.

I virkeligheden er hun vel næsten større end sin mor - i hvert fald i hendes egen bevidsthed - og de ting, hun kan tillade sig, er der heller ikke blevet set igennem fingre med tidligere: Rikke sover hos Henrik!

Da Pia Kjærsgaard indrømmer det, må hun både ryste på hovedet og grine. Så hvis nogen tror, at DF-grundlæggeren er en 'stædig dame', der bider sig fast i forskellige krav, så skulle de bare møde Rikke.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere