Piv Bernth: ’The Team’ bliver et flot eftermæle for Kathrine

Afdøde Kathrine Windfelds sidste tv-serie har premiere på DR1 d. 22 februar

Kathrine Windfeld betegnes af alle som en professionel og dynamisk kvinde med masser af overskud. Foto: Finn Frandsen
Kathrine Windfeld betegnes af alle som en professionel og dynamisk kvinde med masser af overskud. Foto: Finn Frandsen

Kun 48 år gammel døde instruktøren Kathrine Windfeld i går af en hjernetumor efter kun få ugers sygdom, og selv om branchen vidste, at hun var meget syg, kom meldingen om hendes død alligevel som en forfærdelig besked.

Instruktør Kathrine Windfeld er død. (Foto: Polfoto) Filmnyheder Dansk succes-instruktør er død

Danmark Radios dramachef Piv Bernth har kendt Kathrine Windfeld i godt og vel ti år, og hun har i mange år været en stor fan af hendes instruktør-evner.

Hanne-Vibeke Holst vidste, at Kathrine Windfeld var syg. Alligevel kom dødsfaldet som et chok. Foto: Thomas Lekfeldt Filmnyheder Hanne-Vibeke Holst: Chokerende tragisk at Kathrine skulle dø

- Selv om vi ikke var private venner, sås vi jo ofte i professionelle sammenhænge, og jeg kunne virkelig godt lide hende. Så på alle planer er det vildt sørgeligt og trist, at det skulle gå sådan, siger Bernth.

Kathrine Windfeld døde i en alder af blot 48 år. Den succesrige filminstruktør har en lang række store film på cv'et, herunder filmene 'Hamilton: I nationens tjeneste' og 'Flugten'. Desuden har hun instrueret flere afsnit af succesfulde tv-serier som 'Forbrydelsen', 'Rita' og 'Broen'. Samfund Filminstruktør blev ramt af kræft det værste sted

Hele Windfelds tv-produktion af Hanne-Vibeke Holsts romantrilogi skete under den tidligere dramachef, Ingolf Gabold, men Bernth og Windfeld kom til at arbejde sammen under ’Forbrydelsen’ og har siden haft en del med hinanden at gøre.

’The Team’-premiere
- Om et par uger har DR1 premiere på ’The Team’, som virkelig er forrygende. Med den serie efterlader Kathrine Windfeld sig et storslået og flot eftermæle. Og der bliver ikke tale om at udskyde premieren på grund af dødsfaldet. Det ville ikke være i Kathrines ånd. Hun ville insistere på at få den fyret ud over rampen. Men vi vil selvfølgelig sende hende en masse tanker, når den kører. Det kan vist ikke undgås, mener Piv Bernth.

Hun tilføjer, at alle tæt på Kathrine Windfeld i de seneste uger har vidst, hvor det bar hen.