Politikere blander sig i trusse-gate: 'Ret ryggen ko'

Flere politikere blander sig nu i skuespiller Kirsten Norholts udbrud mod Sophie Løhde og de andre kvindelige ministres besøg ved dronningen

Ifølge Kirsten Norholt gjorde Sophie Løhdes trusser, at hun i kjolen lignede en rullepølse. Foto: Mikkel Tariq Khan
Ifølge Kirsten Norholt gjorde Sophie Løhdes trusser, at hun i kjolen lignede en rullepølse. Foto: Mikkel Tariq Khan

Dronningens traditionelle nytårstaffel 1. januar har dette år udviklet sig til en krig på ord mellem skuespillerinde Kirsten Norholt og flere kvindelige politikere.

Stridens kerne er et kontroversielt opslag på Facebook, hvor den tidligere Olsen-banden skuespiller mildest talt sviner dronningens kvindelige politiske gæster til.

Se også: Minister i trusse-kiks hos dronningen: 'Man kommer til at tænke på en rullepølse'

I tsunamien af lidet flatterende vendinger, får Kirsten Norholt på 15 linjer kaldt de kvindelige ministre for blandt andet 'bovlamme køer', der burde overveje at tage holdningstimer hos Kirsten Norholt selv. I sær Sophie Løhde står for skud.

'Sophie, man har IKKE trusser på under en corsagekjole, slet, slet ikke trusser, der skærer een over, så man kommer til at tænke på en rullepølse?!'

Kirsten Norholt er ikke tilfreds. Her ses hun til gallapremieren på Tamtam 2016 Foto: Mogens Flindt
Kirsten Norholt er ikke tilfreds. Her ses hun til gallapremieren på Tamtam 2016 Foto: Mogens Flindt

Nu tager politikere på begge sider af midten så Sophie Løhde i forsvar og afstand fra Kirsten Norholts udtalelser.

- Nå nu siger jeg det alligevel. Der er dælme ingen der skal bestemme mit eller Sophie Løhdes valg af underbeklædning. Så la dog vær,' skriver det radikale folketingsmedlem, Sofie Carsten Nielsen på Twitter.

Tal ordentligt Kirsten
I kommentarsporet til Kirsten Norholts svada blander medlem af Folketinget for de konservative, Mette Abildgaard, sig også.

- Tal dog ordentligt Kirsten. Dit budskab kan være rigtigt, men når du skriver "Ret ryggen ko", så mangler du præcis den pli og stil, du beskylder andre for at mangle. Du burde være et forbillede ift tonen på de sociale medier, skriver Abildgaard.

Det er dog langt fra alle, der ligesom Mette Abildgaard og Sofie Carsten Nielsen tager afstand fra Kirsten Norholts skarpe pen.

Flere af skuespillerindens venner på Facebook istemmer sig kritikken og kalder den blandt andet 'Skarp og markant - og rigtigt - skrevet.'

Står ved trusse-kritik
Hovedpersonen selv er stærkt overrasket over, hvor stor røre hendes Facebook-opdatering har skabt.

- Jeg er havnet i en regulær shitstorm. Jeg bliver bestormet med beskeder omkring, hvor forfærdeligt et menneske jeg er. Jeg gav trods alt bare kvinderne et tilbud om at hjælpe dem med deres holdning. Jeg står fuldt og fast ved det, jeg skrev, selvom jeg nu er blevet Danmarks mest hadede kvinde, siger Kirsten Norholt til Ekstra Bladet.

- Når man læser din opdatering, er det heller ikke særligt pæne ting, du får sagt om ministrene. Du kalder dem for bovlamme køer og kalder Sophie Løhdes bagdel for en rullepølse. Det virker også hårdt?

- Jeg kunne have været meget mere skarp og skrap end det. Men man tager altså ikke trusser på der deler ballerne i fire på den måde, når man har så stram en kjole på. Det er jeg også sikker på, hendes skrædder har gjort opmærksom på. Det er en hån mod de mange timer, han har brugt på at sy den kjole.

- Hvad gør man så?

- Man tager noget andet på. Det har du slet ikke forstand på som mand. Min pointe er bare, at de burde stramme op, og det hjælper jeg dem gerne med, hvis det skulle have interesse. De savner udstråling og stolthed og det er en skam, siger Kirsten Norholt til Ekstra Bladet.

Mest læste i flash!
Hent flere