Populær DR-vært: - Jeg væmmes ved mig selv

Den højgravide 'X Factor'-værtinde Sofie Linde har faste juletraditioner med familien. Hun husker både sin bedste og værste julegave, og hun væmmes ved sin egen reaktion, da hun fik sidstnævnte

Sofie Linde åbner om sine juletraditioner. Foto: Mogens Flindt
Sofie Linde åbner om sine juletraditioner. Foto: Mogens Flindt

Til næste år er der en ekstra om julebordet hjemme hos Sofie Linde og Joakim Ingversen.

Den 28-årige 'X Factor'-værtinde venter nemlig en lille pige, som efter planen kommer til verden lige efter nytår, hvor sidste sæson af det populære program har premiere.

Se også: Prins Joachim overrasker: Optager 'X Factor' på Schackenborg

Her fortæller Sofie Linde om sin jul, sine minder og traditioner:

Hvordan skal du holde jul i år?

- Jeg skal holde to gange jul - den 23. sammen med Joakims familie hjemme hos os for første gang, og så skal vi til Jylland dagen efter til min familie og fejre jul den 24. Joakim og jeg har holdt jul sammen i nogle år nu.

Hvornår sænker julefreden sig hos dig?

- I virkeligheden ikke rigtig før vi rammer den 24. december. Hvert eneste år siger jeg, at 'nu skal jeg købe gaver i november'. Men alt det strukturerede, som man virkelig er nødt til at være omkring jul, mestrer jeg ikke rigtigt, så jeg ender altid med at være færdig sådan lige i lukketid.

Sofie Linde og Joakim Ingversen til The Rolling Stones i Parken. Foto: Per Lange
Sofie Linde og Joakim Ingversen til The Rolling Stones i Parken. Foto: Per Lange

Hvilke særlige juletraditioner har I i familien?

- Vi dalrer rundt i nattøj og hygger os. Lige pludselig siger min mor, at der er en time til, at vi skal spise. Vi er tre piger i søskendeflokken, så det tager tid at gøre sig klar.

- Så ser vi 'Disneys Juleshow', spiser risengrød, og så starter aftenen. For nogle år siden fik mine forældre lavet nogle dvd'er af gamle VHS-bånd, fra da vi var små. Så har vi altid set de videoer, indtil folk falder om i sofaen af træthed. Om ikke andet har vi set dem den 25. Det har været så hyggeligt.

Se også: 'X Factor'-vært afslører: Det skal mit barn hedde

Hvornår stoppede du med at tro på julemanden?

- Da jeg var yngre. Jeg har set ret mange videofilm, hvor jeg kan se min morfar med et tæppe over sig, mens vi sad en masse børn, som var fuldstændig overbeviste om, at det var julemanden.

Hvad er dit bedste juleminde?

- Jeg synes, det er svært, men efter at jeg er blevet voksen, synes jeg, det har været rarere at holde jul. Det der med at blive oprigtig overrasket, når man får en gave, er fedt.

- Jeg kan nemlig huske der, hvor mine søskende stadig fik legetøj, og jeg begyndte at få voksengaver og bløde pakker. Jeg kan huske, at jeg ikke havde lyst til at være ked af det, men blev det - selv om det var sindssygt utaknemmeligt – fordi det var hårdt at se, hvordan de andre bare kunne blive ved med at lege med deres pakker, og jeg kunne lægge den samme trøje sammen en masse gange.

Sofie Linde skal atter engang være vært, når 'X Factor' starter 1. januar. Hendes forlovede, Joakim Ingversen, skal være 'X Factor'-vært på DR Ultra. Foto: Mogens Flindt
Sofie Linde skal atter engang være vært, når 'X Factor' starter 1. januar. Hendes forlovede, Joakim Ingversen, skal være 'X Factor'-vært på DR Ultra. Foto: Mogens Flindt

Hvad er dit værste juleminde?

- Desværre - og det er jo, fordi jeg var så barnlig - drejer det sig lidt om de gaver der. Jeg kan huske, der var en jul, hvor jeg stensikker på, at jeg ville få et fjernsyn. Jeg var ikke et sekund i tvivl, fordi min far er verdens nemmeste at læse. Han kan ikke finde ud af at holde på hemmeligheder, så jeg var fuldstændig overbevist om, at det var et fjernsyn, jeg fik.

- Jeg endte med at få en rejsetaske. Jeg ventede, ventede og ventede, indtil der ikke var flere gaver. Jeg kunne mærke, hvordan tårerne steg op. Jeg satte mig ud på toilettet og græd. Helt dramatisk. Jeg væmmes ved mig selv, det var så pinligt. Det var forfærdeligt. Man har ikke lyst til at være sådan.

Se også: Sofie Linde hårdt ramt af graviditet: Tuder og tager på

Hvad er den bedste gave, du har givet?

- Min mor er begyndt at samle projekter, til når hun skal på pension om relativt mange år. Hun samler på dukkehuse og har dukkehuse fra en masse forskellige årgange. Sidste eller forrige år havde jeg brugt lang tid på at finde lige præcis det dukkehus, som manglede i hendes samling fra 70'erne. Jeg fandt det - med møbler. Hun blev virkelig glad.

David Owe var en af de første vindere af Vild med dans. Skuespillerens partner var Vicki Jo. Foto: David Høgsholt Kendte Sådan gik det Vild med dans-vinderne

Hvad er den bedste gave, du har fået?

- Med tiden har det vist sig at være de dvd'er, vi fik for nogle år siden med gamle optagelser på. Dem har jeg virkelig været glad for. Vi ser dem hvert eneste år, og det er så sjovt at have så meget film, fra da man var lille.