Populær tv-vært misbrugt: - Hvorfor lige mig?!

Tv-værten Claus Elmings navn og billede bliver lige nu misbrugt i en bitcoin reklame på Facebook

Claus Elmings navn og billede florerer lige nu i en bitcoin reklame på nettet. Mogens Flindt
Claus Elmings navn og billede florerer lige nu i en bitcoin reklame på nettet. Mogens Flindt

Se også: Skruk Claus Elming: Vil have to børn på rekordtid

Se også: Claudia Rex misbrugt igen

Sportsværten Claus Elming har de seneste dage fået flere henvendelser fra venner og følgere, der har set ham i en reklame for den såkaldte kryptovaluta bitcoin på Facebook.

Det har nu fået den populære vært, der de seneste mange år har været frontfigur på TV 2-programmet 'Vild med dans', til at advare om reklamen på de sociale medier.

Se også: Kendt tv-vært misbrugt: - Det er så groft

- Vil bare lige slå fast: Den bitcoin-reklame med mig, som flere har skrevet til mig om, har jeg intet med at gøre og er uden mit samtykke, skriver han på sin Twitter-profil, mens han afslutter med hashtaggene fup, misbrug, snyd og clickbait.

Har aldrig sagt ja
I reklamen står det blandt andet, at 'tv-personligheden tjener store beløb med bitcoin', men hovedpersonen selv har aldrig sagt ja til at medvirke.

Se også: Skruk Claus Elming: Vil have to børn på rekordtid

Det forklarer han til Ekstra Bladet.

- Jeg ved ikke, hvad det går ud på, for jeg har ingenting med den reklame at gøre, siger Claus Elming.

Sådan ser den falske reklame ud. Foto: Screendump fra Facebook
Sådan ser den falske reklame ud. Foto: Screendump fra Facebook

Vil starte sag
At hans navn på den måde bliver misbrugt i en reklame, falder ikke i god jord hos den garvede vært.

- Jeg har flere bekendte, som har været udsat for det her, og der har jeg altid tænkt, at det måtte være så irriterende. Nu rammer det jo så mig selv, og det er da vanvittigt irriterende.

Se også: Nadia Nadim afslører: Derfor har jeg ingen kæreste

Claus Elming har derfor også sat en jagt i gang for at finde ud af, hvem der står bag reklamen.

- At få fat i de her mennesker er nærmest umuligt. Jeg har en god veninde, der arbejder med it og internet, og hun har sendt mig en komplet udskrift over, hvor de er registreret, og hvem der står bag den her reklame. Men vi er så kommet frem til, at de sidder i Canada. På den måde er det jo nærmest umuligt at gå efter dem og starte en sag, siger han og fortsætter:

- Jeg kan heller ikke lade være med at tænke, hvordan de finder frem til, at det lige skal være mig, der skal bruges i den reklame.

Se også: Populær tv-vært scorer nyt job

At folkene bag reklamen angiveligt er svære at retsforfølge, vil dog ikke afholde Claus Elming fra at forsøge, hvis reklamen igen popper op på de sociale medier.

- Det er noget forbandet svineri. Hvis det fortsætter, sætter jeg advokater på, men det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Men det skal ikke afholde mig fra det, for jeg er godt nok træt af det.

Hvad er en bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta, som både kan bruges til at betale med samt til opbevarelse af værdi. Bitcoin er decentralt, hvilket betyder at der ikke er nogen central organisation, som bestemmer over bitcoin, og det kan dermed ikke lukkes ned. Bitcoin handles på børsen og online.

Kilde: Dansk Bitcoinforening