Populær TV2-vært raser: - Jeg er rystet

Peter Ingemann blander sig nu i debatten om 'Den danske sang er en ung blond pige'

Peter Ingemann blander sig nu i den ophedede debat. Foto: Ekstra Bladet
Peter Ingemann blander sig nu i den ophedede debat. Foto: Ekstra Bladet

'HOOOOLD SÅÅÅÅ KÆFT!!!!'

Sådan lyder de indledende ord fra TV2-vært Peter Ingemann, som blandt andet er kendt fra TV2-programmet 'Størst'.

På Instagram blander han sig nu i debatten om gårsdagens mest omtalte undskyldning.

Nemlig den, som en vice-institutleder på CBS har givet til en forsker med anden etnisk herkomst, der følte sig krænket af, at man på uddannelsesinstitutionen sang 'Den danske sang er en ung blond pige' ved en morgensamling. Sagen fik onsdag blandt andre Lars Løkke Rasmussen (V) til tasterne:

'Det kan simpelthen ikke være rigtigt, hvis der fremover ikke kan synges efter Højskolesangbogen (herunder nr. 162, red.) på CBS', skrev han på Facebook.

Se også: TV2-vært scorer fed bolig-gevinst: Det skal han bruge overskuddet på

'Den er gal igen'
Nu tager TV2-vært Peter Ingemann ligeledes bladet fra munden på sin Instagram-profil.

'Sæt mig af planeten, for jeg vil af. Så er den sgu gal igen! - i krænkelseskulturen.... Undskyld, jeg mente krænkelsesdiktaturet. Nu er den smukke sang: "Den danske sang er en ung blond pige" kommet under beskydning fordi en studerende har følt sig ekskluderet og har fået en undskyldning (gætter på hun ikke er blond, ung dog)... Åh gud åh gud, som Aksel Strøbye sagde i rollen som træt kommissær...', skriver han blandt andet i opslaget og fortsætter.

'Ekskluderet??? Undskyld jeg har ondt i maven af grin.... HVIS ikke det var så alvorligt det her. Stop det så. Stop!!! Please. Alle har ret til at føle sig krænket for det mindste, men betyder det at flertallet skal vige? Nej. Man må heller ikke klæde sig ud til karneval, som indianer på Kbh universitet (rødhud kaldte de vist det i mine tegneserier) fordi det er for stereotypt og kan krænke Sitting Bull og Crazy Horse, hvis de nu kom forbi.'

View this post on Instagram

HOOOOLD SÅÅÅÅ KÆFT!!!! Sæt mig af planeten, for jeg vil af. Så er den sgu gal igen! - i krænkelseskulturen.... Undskyld, jeg mente krænkelsesdiktaturet. Nu er den smukke sang: "Den danske sang er en ung blond pige" kommet under beskydning fordi en studerende har følt sig ekskluderet og har fået en undskyldning (gætter på hun ikke er blond, ung dog)... Åh gud åh gud, som Aksel Strøbye sagde i rollen som træt kommissær...Ekskluderet??? Undskyld jeg har ondt i maven af grin.... HVIS ikke det var så alvorligt det her. Stop det så. Stop!!! Please. Alle har ret til at føle sig krænket for det mindste, men betyder det at flertallet skal vige? Nej. Man må heller ikke klæde sig ud til karneval, som indianer på Kbh universitet (rødhud kaldte de vist det i mine tegneserier) fordi det er for stereotypt og kan krænke Sitting Bull og Crazy Horse, hvis de nu kom forbi institutionen (inden de rigtige meningers Pol Pot og co starter, så kaldte han sig for Sindsyge Hest). Hva med Billy the Kids efterkommere? Kommer de også efter mig fordi jeg klædte mig ud som ham, italesat som psykopatisk teenage-morder? Den klassiske, at Pippi Langstrømpes far ikke er negerkonge mere.... Men er redigeret om til konge af verdenshavene, er også et eksempel. Jødekage, der er blevet til Jydekage (Jeg føler mig dog ikke KRÆNKET...Som jyde) Venner det mindste er at det er latterligt - Det alvorlige er at vi ødelægger debatten med denne sociale kontrol. Hørte et radioprogram, hvor de debatterede. De kunne ikke engang sige ordet Neger eller Negerkonge, selvom det var det de diskuterede... De talte også, om Strunges "Nigger" skulle have en ny titel, selvom digtet netop er et forsvar af udsatte grupper.. . ligesom historien om Pippis far er enorm god til at tale med sit barn om hvad man sagde i gamle dage, racisme med mere... En af mine yndlingsvittigheder til mine børn, er den om: "At min bedstefar døde i KZ-lejr... Han faldt ned fra sit vagttårn". En sort joke der fortæller om historie og forbrydelse, og som siger noget om de håndlangere der fik det uhyggelige system til at køre. Blandt dem mange danskere... Frivillige i SS. Og som gør det en god joke skal, vende perspektivet for tilhøreren. STOP

A post shared by Peter Ingemann (@ingemannpeter) on

Bekymret
Til Ekstra Bladet fortæller Peter Ingemann, at han blev chokeret, da han først hørte om sagen fra CBS.

- Jeg synes, at grunden til, at vi har det fantastiske samfund, som vi har i Danmark, er, at vi altid har haft højt til loftet og turde tænke tanker, der var uden for normen, og sige dem højt. Jeg er bange for, at den her krænkelseskultur kommer til at fylde så meget, at vi simpelthen ikke tør stille spørgsmål og sige ting højt. Vi skal passe på med at føle os krænkede af alt, siger Peter Ingemann til Ekstra Bladet.

- Når man bliver fortørnet over, at der bliver sunget sådan en salme, så er der noget grundlæggende, der er gået tabt i vores smukke, demokratiske kultur, hvor vi kan provokere og debattere. Jeg er rystet over, at den her person får en undskyldning. Hvad bliver det næste? Må vi ikke klæde os ud som indianere eller eskimoer? Det er ikke fordi, jeg forsvarer, at man skal komme med dumme, diskriminerende udsagn, men hvis vi skal føle os ramt, hver eneste gang nogen siger noget, så har vi et problem, siger han videre.

Se også: Kendt tv-vært sælger alt: - Jeg har IKKE narkogæld

TV2-værten har da heller ikke meget til overs for, at den CBS-ansatte har valgt at undskylde over brugen af salmen.

- Politisk korrekthed er farligt. Det ødelægger den frie debat. Det er blevet en lavine, som vi allerede er blevet ramt af. Det er ikke det samme som, at man ikke kan debattere tingene. Denne her sag var ikke blevet en sag, hvis vedkommende ikke havde fået en undskyldning, og det er det, jeg er meget harm over. Hvis der var blevet råbt 'neger' efter vedkommende, kunne jeg forstå det, men at blive fortørnet over en sang. Det kan jeg simpelthen ikke forstå, lyder det fra Peter Ingemann.

Mest læste i flash!
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen