Populær TV2-vært siger op: Nogle begyndte at græde

- Det er lidt trist, men jeg er ikke tvivl om, at det er det rigtige at gøre, siger Michèle Bellaiche der stopper på 'Go' aften Danmark' efter 11 år i den varme værtsstol

Michele Bellaiche til uddelingen 'Årets TV-GULD'-fest på Hotel d’Angleterre. Foto: Taroq Mikkel Khan
Michele Bellaiche til uddelingen 'Årets TV-GULD'-fest på Hotel d’Angleterre. Foto: Taroq Mikkel Khan

I 11 år har Michèle Bellaiche været en del af holdet bag 'Go' aften Dammark', men nu har hun besluttet sig for at sige op.

Det skriver hun på Instagram, hvor hun gør status over 2017.

- Det blev året, hvor jeg efter mange overvejelser har besluttet, at jeg i slutningen af måneden giver slip på et job, jeg har elsket og brændt for i 11 år, 'Go' aften Danmark'.

- Årsagen er simpel: Jeg har en stærk lyst til at blive mere fri og kaste mig ud i nye udfordringer, skriver tv-værten på det sociale medie.

Fast ansigt
Michèle Bellaiche har siden 1998 været tilknyttet TV2. Den 45-årige tv-vært har været et af de faste ansigter på det populære aftenprogram i mange år.

Hos kollegaerne er beslutningen blevet mødt med forståelse krydret med tristhed.

- Nogle begyndte faktisk at græde. Det er nok ikke på grund af min person, men fordi vi gennem årene har haft et utrolig godt og unikt samarbejde, og det er jo altid svært, når sådan noget skal stoppe, siger Michèle Bellaiche til Ekstra Bladet.

Michèle Bellaiche er kendt fra fra 'Go' aften Danmark' og 'Nyhederne'. Foto: Kristian Linnemann
Michèle Bellaiche er kendt fra fra 'Go' aften Danmark' og 'Nyhederne'. Foto: Kristian Linnemann
 

Fra aften til morgen
Det bliver dog ikke et fuldstændigt farvel til skærmen.

- Jeg har sagt ja til at fortsætte med at hjælpe til på 'Go' morgen' i weekenden. Det er jo ikke helt det samme, men det er stadigvæk live-tv, hvor jeg kommer til at mødes med alle mulige forskellige, spændende mennesker, og det er noget af det, jeg har elsket ved mit job gennem årene, siger Michèle Bellaiche.

Hvordan tog du beslutningen. Var det en pludselig indskydelse?

- Nej, nej, nej. Det har været over lang tid. Fra jeg fik den første tanke, til jeg er nået hertil hvor jeg er i dag, der er rigtig langt. Det skyldes, at jeg har været sindssygt glad for det, jeg laver. Det har ikke været en nem beslutning, og det er også derfor, jeg ikke siger farvel til hele tv- og mediebranchen fra den ene dag til den anden, siger Michèle Bellaiche og tilføjer:

- Jeg kommer fortsat til at kunne ses på TV2 - til skræk og advarsel for dem, der ikke kan tåle at se mig på skærmen.

Michèle Bellaiche har været et kendt tv-ansigt i mange år. Her ses hun sammen med kollegaerne Jes Dorph-Petersen og Niels Brinch. Foto: Lars E. Andreasen
Michèle Bellaiche har været et kendt tv-ansigt i mange år. Her ses hun sammen med kollegaerne Jes Dorph-Petersen og Niels Brinch. Foto: Lars E. Andreasen
 

Ingen dramatik
Selv om 11 år i samme job kan virke som lang tid, så ser Michèle Bellaiche det ikke som noget voldsomt dramatisk. Hun har aldrig set jobbet som en livstidsansættelse og glæder sig nu bare til at få mere frihed og fritid til at forfølge andre drømme og projekter.

- Der er jo mange mennesker, der er på det samme job meget længere end 11 år, men i min branche er 11 år på det samme program ikke så almindeligt, så det er klart, at det afføder nogle reaktioner. Og så er jeg bare glad for, at de er positive. Jeg er ikke kommet dertil, at jeg aldrig mere skal lave tv, men jeg kan mærke, at jeg har brug for at prøve at få mere tid til andre ting, siger Michèle Bellaiche.

Hvad har været dit største minde fra årene på 'Go' aften Danmark?

- Jeg har lært så meget af at være på 'Go' aften Danmark' og af mine gæster. At møde så mange mennesker, der har kastet sig ud i noget helt vildt og levet helt andre liv end mig selv, det har været enormt inspirerende, og det har jeg lært meget af i mit liv. Det er mennesker, jeg helt sikkert ikke ville være stødt på, hvis jeg havde haft et helt almindeligt job. Om folk er kendte eller ukendte, der har været ligegyldigt for mig, men det har været en gave at have fået lov til at møde så mange unikke mennesker.

 

2017 blev året, hvor jeg for alvor lærte at mærke efter og kaste mig ud i alle livets aspekter.  Året begyndte med en forunderlig rejseoplevelse langt ude på den afrikanske savanne - helt tæt på den smukke, vilde natur og på mine to eventyrlystne børn.  Siden har året været fuld af tanker, larmende latter og dybe samtaler med mennesker, jeg respekterer og holder af. Det har også været et år i selskab med masser af herlige og forskellige danskere, som jeg har mødt rundt i landet og på Go’aften Danmark, hvor jeg sammen med mine dygtige kolleger har gjort mig umage for at skabe det bedste program - hver gang!  Det har været sjovt og hårdt. Hårdt har det også været  stædigt at bevare fokus på at huske alsidig motion og sund kost - Hvorfor? Fordi det mere end nogensinde er gået op for mig hvor meget, jeg SELV kan gøre for at forsøge at holde sygdom væk. For sygdom HAR været tilstede omkring mig i år - både mentalt og fysisk. Det har været svært at se mine nærmeste kæmpe med stress, sorg, skilsmisse, misbrug og kræft - men det har også bragt os endnu tættere sammen som familie og som venner. Det har fået os til at stoppe op midt i travlheden og nyde nuet og impulsivt kramme og skåle med hinanden - ikke for at fejre noget specielt..... andet end, at vi er i live her og nu og ikke ved, om vi har hinanden i morgen. 2017 blev ligeledes året, hvor jeg vovede at give slip og valgte at overgive mig til kærligheden. Den uforudsigelige kærlighed, der på én gang kan føles både smuk og smertefuld! Det blev året, hvor jeg efter mange overvejelser har besluttet, at jeg i slutningen af måneden giver slip på et job, jeg har elsket og brændt for  i 11 år “Go’aften Danmark”. Årsagen er simpel: Jeg har en stærk lyst til at blive mere fri og kaste mig ud i nye udfordringer og samarbejder og få tid til at gøre noget ved de ideer, der konstant presser på i mit hovedet for at få lov til at udfolde sig.  Der er dog stadig stor sandsynlighed, at I fortsat vil støde på mit ansigt på TV2-skærmen (så er I advaret ). Jeg håber, det hele nok skal gå.  Tak til venner, familie, kolleger, seere og følgere for jeres massive opbakning! Det betyder mere, end I aner. Godt nytår - allesammen!

Et opslag delt af Michele Bellaiche (@michelebellaiche) den