Rachel fra 'Årgang 0' forulempet til Distortion

Den 18-årige tv-stjerne havde en meget ubehagelig oplevelse til den københavnske festival

Er Distortion et generelt problem? Sådan oplevede Rachel Ellebye det i hvert fald. Vores gæster tager diskussionen her. Producer: Martin Lorentsen

I går blev den københavnske Distortion-festival skudt i gang på Nørrebro.

Blandt de mange deltagere var 18-årige Rachel Ellebye, der medvirker i en populære TV2-serie 'Årgang 0'. Hun arbejdede som frivillig til gadefesten, og her var hun ude for en meget ubehagelig oplevelse.

Det skriver hun om på sin blog.

Her forklarer hun, at mange af de feststemte gæster var interesserede i at få taget billeder med hende, og at hun også sagde ja til de fleste, når hun havde tid. Men det blev hurtigt ubehageligt.

Rachel og hendes familie er tit at finde på den røde løber takket være deres medvirken i 'Årgang 0'. Foto: Tariq Mikkel Khan
Rachel og hendes familie er tit at finde på den røde løber takket være deres medvirken i 'Årgang 0'. Foto: Tariq Mikkel Khan

Christina Siguenza med fire af sine fem børn. Hun får ikke flere. Stephanies mor har nemlig valgt at blive steriliseret. Foto: TV2/Camilla Hay Danske kendte Efter flere forliste forhold: 'Årgang 0'-mor forelsket igen

Blev gramset på
'Min første grænse blev overskredet, da en gruppe fyre kom over og spurgte om billede. Mens de er igang med at tage billedet med mig, begynder en af fyrene at tage mig på brystet. Det var møg ubehageligt, og det var med vilje. Ikke bare 'et uheld'. Hvorfor tænker sådan nogle mennesker, at man bare kan tage andre folk på brystet eller lign., når de ikke har nogen grund til det?

Efterfølgende fik Rachel meget travlt og blev nødt til at sige nej til folk, der gerne ville have taget billeder. Men mange accepterede ikke hendes afslag.

'De blev ved med at presse på, til sidst blev det næsten helt ubehageligt. En ting er, når jeg ikke har travlt og rent faktisk har tid til at tage billede. Noget andet er, når jeg er på arbejde. Jeg har et job, som jeg skal passe!'

Og da hun skulle skifte post på festivalen, gik det helt galt.

'På vej over til min anden post, begyndte nogle drenge at hive fat i mig og prøve på at kysse mig. For det første, det er sindssygt ubehageligt, og for det andet, jeg havde arbejdsuniform på. Jeg var ikke 'civil'. Jeg havde, igen, et job som jeg skulle passe! Da jeg kom over på posten, tog en forbipasserende mig på skridet, endnu engang møg ubehageligt', understreger hun og tilføjer, at hun normalt synes, det er hyggeligt, at fans af serien kommer hen til hende og får taget billeder.

'Selvom jeg er "kendt", så skal jeg stadig have lov til at kunne lave noget arbejde ved en festival, uden at folk konstant synes, at de skal overskride min grænser,' skriver hun.

Stehanie, Christian og Rachel er stadig med i programmet efter mange år. Emma (midten) sagde for nogle år siden farvel efter en længere pause. Foto: TV2/Thomas Marott Film, tv & radio TV2 afslører: Det sker der med 'Årgang 0'

Til Ekstra Bladet fortæller Rachel Ellebye, at hun håber, at hendes blogindlæg kan hjælpe med at gøre folk opmærksomme på dårlig opførsel.

- Jeg håber bare, at folk kan blive gjort opmærksomme på, at sådan nogle ting kan ske på festivaler, og at man bare skal sige fra, forklarer hun.

Hun har ikke flere vagter på festivalen.

Rachel Ellebye har endnu ikke taget stilling til, om hun vil anmelde de grænseoverskridende episoder, oplyser hun til Ekstra Bladet.

Rachel Ellebye. Foto: Tariq Mikkel Khan
Rachel Ellebye. Foto: Tariq Mikkel Khan