Rasmus Seebachs byggeprojekt i modvind: Underbetalte og ulovlige arbejdere

Popsangeren har brugt ulovlig udenlandsk arbejdskraft til arbejdet på en ejendom på Frederiksberg

Seebach har mere held i musik- end byggebranchen. Foto: Ole Steen
Seebach har mere held i musik- end byggebranchen. Foto: Ole Steen

Sangeren Rasmus Seebach er havnet i modvind, efter TV2 har sat fokus på hans ejendom på Frederiksberg.

I går kunne tv-stationen afsløre, at Seebachs selskab S & S Ejendomsinvest Aps har skudt 17 millioner kroner i en ejendom, som skal omdannes til syv separate lejligheder.

Men villaen bliver ifølge TV2 ombygget af ulovlig udenlandsk arbejdskraft, der arbejder for under 50 kroner i timen og tilmed under farlige forhold. Det viser dokumenter fra Arbejdstilsynet, som TV2 har fået aktindsigt i.

Rasmus Seebach med kæresten Julie Teglhus til bal på slottet - popprinsen er langtidsholdbar blandt danskerne. Foto: Tariq Mikkel Khan DK MusikNYT Helt vildt: Seebach skriver historie

I januar besøgte Arbejdstilsynet villaen og gav i den forbindelse en række strakspåbud til den litauiske entreprenør Tronas UAB, som Seebach og hans forretningspartnere har hyret, grundet de farlige forhold på arbejdspladsen.

- Bygherren må simpelthen tage sig nogle forholdsregler og sikre sig, at tingene foregår ordentligt. Det handler både om løn, arbejdsvilkår, arbejdsmiljø og så videre, siger Rasmus Kreutzmann, faglig sekretær i 3F i Valby, til TV2.

Se også: Rasmus Seebach investerer formue i boliger

Arbejdede ulovligt
Nu viser det sig så, at de litauske håndværkere også har arbejdet ulovligt, skriver TV2 i en ny artikel.

Ifølge dem viser dokumenter fra Arbejdstilsynet, at de syv litauiske håndværkere på stedet skulle have været registreret i det såkaldte RUT-register, inden de begyndte på byggepladsen. Men da Arbejdstilsynet besøgte stedet i januar, var det ikke sket.

RUT-registeret er den danske stats officielle register til at anmelde udenlandske tjenesteydelser.

Direktøren i Tronas UAB, Mindaugas Kiskis, forklarer til TV2, at han nogle gange glemmer at registrere sine arbejdere i RUT, men har ellers ingen kommentarer.

Det er ikke første gang, at Tronas UAB er blevet taget i at arbejde ulovligt. Faktisk er det sket hele seks gange siden 2017.

Rasmus Seebachs manager, Nicolaj Bundesen, har ifølge TV2 ikke ønsket at fremlægge en kontrakt, der ifølge ham skulle vise, at 'Rasmus har gjort sit for at sikre ordnede forhold.'

Det skyldes ifølge TV2, at der ikke måtte citeres fra den, og at TV2 skulle skrive under på ikke at bringe historien om Rasmus Seebach for at få lov til at se dokumentet.

'Der foreligger en kontraktuelt bindende aftale med underleverandøren, der sikrer, at alle regler, vilkår og lovgivning på projektet er overholdt. Hvis underleverandøren mod forventning ikke lever op til sine kontraktuelle forpligtelser, vil samarbejdet ophøre omgående', skriver han i en sms til Ekstra Bladet.

'Vi vil skam gerne vise kontrakten. TV2 har aktivt valgt ikke at ville se den, hvilket er en besynderlig måde at drive journalistik på', lyder det endvidere.

Ekstra Bladet har spurgt, om det så ikke var et krav, at tv-stationen ikke skulle bringe den kritiske historie, hvilket Bundesen endnu ikke har svaret på.

Lars Ankerstjerne fortæller, at der ikke er en opskrift på at lave et hit. De gange, det er gået værst, har han og Seebach-brødrene aftalt at mødes klokken 10 for at lave et hit. De gange, det er gået bedst, er ideerne opstået spontant over en bytur, hvor de har talt om damer og livet generelt. Foto: Mogens Flindt/Polfoto Kendte Rasmus Seebach ændrede mit liv

Det er ikke første gang, at den 39-årige popsanger er hovedperson i en sag om underbetalt arbejdskraft. 

I 2013 beskrev Fagbladet 3F, hvordan Seebach fik sat sin private villa på Frederiksberg i stand af polske håndværkere med timelønninger, der også lå under 50 kroner.

Dengang fremlagde han en entreprisekontrakt, der viste, at han havde krævet, at arbejdet foregik på overenskomstmæssige vilkår, hvilket han altså ifølge TV2 ikke har gjort i den verserende sag.