Ree fra Monaco: Mit underskud er ikke sjovt

Karsten Ree giver den amerikanske præsident skylden for blodigt milliontab på aktier sidste år

Karsten Ree i højt humør i Barcelona for et par år siden. I dag er han i Monaco, og smilet er ikke helt så bredt. Foto: Jan Sommer
Karsten Ree i højt humør i Barcelona for et par år siden. I dag er han i Monaco, og smilet er ikke helt så bredt. Foto: Jan Sommer

Karsten Ree er blevet ramt af en nedtur på aktiemarkedet.

Minus 335 millioner kroner står der samlet set på bundlinjen i hans holdingselskaber, der netop har offentliggjort regnskaberne for 2018.

Se også: Sådan scorede Karsten Janni: Målrettet jagt

Nærmere granskning afslører, at millionunderskuddet mestendels skyldes et af selskabernes tab på 360 millioner kroner på aktier.

Dav fra Monaco
Fyrtårnene i den 73-årige rigmands aktieportefølje udgøres af den kinesiske handelsportal Alibaba samt tech-giganterne Apple, Amazon, Alphabet og Facebook.

Mens Amazon steg noget i 2018, stagnerede Alphabet, mens Apple, Alibaba og Facebook led tab.

Karsten Ree opholder sig undertiden i Monaco for at se Kevin Magnussen og co. fræse rundt på Circuit de Monaco.

- Ja, jeg føler mig i en eller anden grad skyldig. Jeg forstår stadig ikke, at det kan være forbudt at have nogen til at overnatte hos sig. Foto: Tariq Mikkel Khan Danske kendte - 20. mar. 2019 - kl. 13:58 Karsten Ree efter bestikkelsesdom: - Jeg føler mig skyldig

Ræset holder ham dog ikke fra at bruge nogle minutter på sætte følelser på tabet over for Ekstra Bladet.

Sjov som Ryg
- Hvad betyder underskuddet for dig?

- Det er jo ikke så morsomt, siger han.

Se også: Karsten Ree i grimt uheld: Noget af det mest smertefulde

- Sådan er det. Man kan jo ikke vinde hver gang, som Jørgen Ryg sagde i sin monolog, siger Karsten Ree og gengiver det komiske indslag.

Til sidst bryder han ud i grin.

Trumps skyld
- Hvad har du tabt på i 2018?

- Det er jo aktier. Det er meget nemt at svare på. Hver gang Trump siger noget skidt, får den en ordentlig en på frakken.

Karsten Ree bor stort og lækkert - men uden dyrt design. Foto: Jonas Olufson Kendte Står til at arve Rees milliarder: - Hold da kæft, de har meget at lære endnu

- Fra at have tjent penge i løbet af 2018 gik det meget slemt i december måned i 2018, så det blev ikke noget pænt resultat.

- Jeg hører lige, at han har sagt noget skidt til japanerne i dag, og det er alt den ballade, der gør, at aktierne har opført sig som en hoppegynge i 2018.

’No bullshit’
- Har du foretaget nye investeringer i 2018?

- Nej, det er de samme aktier.

- Du er blevet kaldt en ’no bullshit’-type og en, der investerer med høje risici. Hvad tænker du om det?

Karsten Ree hyrede den kendte tv-vært til at finde ledende TV2-folk, som kunne drive stationen videre efter et opkøb. Foto: Jonas Olufson Dansk politik - 22. feb. 2019 - kl. 10:53 Ree ville købe TV2: Hyrede Ole Stephensen

- Det er da meget rigtigt, for jeg må rette ind efter omstændighederne og sige: ’Et år går det godt, og et år går det dårligt’.

- Og så var det godt, at det gode år sidste år var næsten tre gange så godt som det dårlige i år.

Is i maven
- Overvejede du at sælge, da dine aktier toppede sidst?

- Næ.

- Det har jeg aldrig gjort. Jeg beholder de aktier, jeg har. Dermed ikke sagt, at jeg ikke kunne finde på det, men det er ikke det, jeg excellerer i - at prøve at tjene penge hver gang og tro, at jeg kan snyde markedet.

Karsten Ree håber, at hans arvinger vil holde sammen og samarbejde, når den tid kommer. - Men man kan jo ikke tvinge nogen til det. Der er nok at blive uvenner over. De vil være stærkest sammen, for de kommer nok til at sidde på en af landets allerstørste kontante pengekasser. Foto: Jonas Olufson Kendte Karsten Ree: Jeg vil være milliardær - i pund!

- Det går man og bliver småbims af, hvis man tror, at man skal vinde hver gang.

- Hvor stor er formuen i dag?

- Den er 500 millioner kroner større, end da 2018 sluttede. Forstår du det?

Skærm

Mest læste i flash!