Riskær: Jeg blev truet til at trække mig

Den tidligere finansmand gider ikke spilde mere tid, efter at være blevet ekskluderet fra Alternativet - han blev truet til at trække sig

Denne lydfil lagde Klaus Riskær på sin Facebook-profil lørdag formiddag.

Klaus Riskær tager øjensynligt sin eksklusion fra det nye parti Alternativet med ophøjet ro.

På Facebook skrev han lørdag formiddag en kort kommentar til det faktum, at partiet har smidt ham ud.

'Det blev så til fem dage i dansk politik. Og tak for det. Gider ikke spilde mere tid på det', lyder det kort fra den tidligere finansmand, der tidligere har været medlem af Venstre.

Kort tid efter lagde han en lydoptagelse ud på facebook, hvor en søvndrukken Riskær forklarede, hvordan han har oplevet den seneste dags polemik.

Klaus Riskær får ikke mulighed for at stille op til Folketinget for Alternativet. (Arkivfoto: All Over) Dansk politik - 14. mar. 2015 - kl. 11:22 Elbæk: Riskær har fået sparket helt efter bogen

- Jeg modtog et opkald i går aftes 11 minutter over otte fra Alternativets formand for hovedbestyrelsen, som tilbød, hvad hun kaldte mægling, men mere var et ultitatum, siger Riskær på optagelsen og fortsætter.

- Samtalen tog to minutter, fordi jeg på stedet skulle tage stilling til, om jeg ville trække mit kandidatur, ellers vill jeg blive ekskluderet. Jeg meddelte, at jeg havde gæster, og at jeg ville tænke over problemstillingen og vende tilbage til hende. Men det havde man ikke tid til at vente på.

Han meldte sig ind i Uffe Elbæks nye parti Alternativet, der åbenbart mente, at en kontroversiel person som Riskær trods alt var for alternativ.

Det var en enig hovedbestyrelse, der besluttede, at han skulle ekskluderes for at have skadet partiet og modarbejdet dets idé- og værdigrundlag. En af begrundelserne var, at Riskær i flere medier havde udtalt sig om, at Alternativet mangler en ordentlig økonomisk politik.

Riskær er for alternativ til Alternativet. (Foto: Jan Unger) Dansk politik - 13. mar. 2015 - kl. 22:44 Smidt ud - Derfor er Riskær færdig

Alternativets hovedbestyrelse forsøgte i første omgang at mægle ved at lade ham beholde medlemskabet mod, at han ikke stillede op til officielle poster for partiet, men det afviste finansmanden.

Med Riskærs udmelding på Facebook kan det nye parti ånde lettet op.

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra Riskær. Men som han også siger i optagelsen, ønsker han ikke at tale med pressen.

Skærm

Mest læste i flash!