Robert Hansen efter operation: Jeg kan høre min hjerteklap hele tiden

En akutoperation reddede Robert Hansens liv. Men den gav ham også en følgesvend, der kan være svær at vænne sig til

Robert Hansen fortæller om livet med en konstant lyd af metal fra brystet. (Video: Philip Davali)

Efter han sidste år var igennem en af Rigshospitalets største hjerteoperationer, fik den 36-årige skuespiller og tv-vært Robert Hansen opereret en kunstig metalplade ind i kranspulsåren, fordi han er født uden den ene hjerteklap.

Metalklappen holder Robert i live, og han har fået at vide af sine læger, at han skal se den som en ven, men den kunstige lyd kan være svær at vænne sig til. Han har stadig fjernsynet tændt, når han skal sove, så han kan overdøve lyden af den konstante tikken i brystet.

– Jeg kan stadig ikke lide, hvis der er helt stille. Jeg var en dag oppe ved lægen og sad i venteværelset, hvor der er helt stille, og så kan jeg høre klappen. Så jeg bliver nødt til at rejse mig og lave noget, ellers bliver jeg skør, siger Robert Hansen, da Ekstra Bladet møder ham i forbindelse med Kanal 4's program 'Robert Hansen - tilbage til livet', der har premiere i aften.

Se også: Robert Hansen kunne ikke være alene med søn

Hør Roberts fortælling og lyden af hans hjerteklap i klippet over artiklen

Robert fik et ildebefindende, da han var i gang med forestillingen 'Dirty Dancing' i Tivolis koncertsal. Han blev hentet af en ambulance og kort til Rigshospitalet, hvor han blev opereret i over otte timer. Lægerne tog Roberts hjerte ud, mens de satte metalklappen ind i åren, så blodet kan komme til og fra hjertet.

– Det er utroligt, hvad de kan. At tage et hjerte ud af brystet og holde mig kunstigt i live, mens de fikser det og sætter det tilbage på sin plads. Det er næsten ikke til at forstå. Men det er også helt syret at tænke på, at mit hjerte har været ude af min krop.

Se også: Robert Hansen klar til ekstrem-løb efter hjerteoperation

Robert stopper med at fortælle, for at der kan blive stille i rummet, så vi kan høre metalklappen. Med det samme starter lyden, der mest af alt minder om en sekundviser på et ur, og der er ingen tvivl om, at det er lyden af noget kunstigt. 

– Det er den, der har været det sværeste at acceptere bagefter. Det er meget voldsomt at have en lyd, der forfølger mig hele tiden, uanset hvor jeg går hen, og jeg kan aldrig flygte fra den. Jeg bliver hele tiden mindet om, at mit hjerte slår. Og det er jo i og for sig en god ting i mit tilfælde.

Se også: Døden nær: Robert Hansen tilbage i 'Vild med dans'

Se også: Robert Hansen får tv-program om hjerteoperation