Robert Hansens kamp: Jeg ville bare løfte min søn igen

Efter en af Rigshospitalets største hjerteoperationer, var Robert Hansens største ønske at kunne løfte sin søn op igen

Et år efter Robert Hansens operation i hjertet er han efterhånden ved at være tilbage til sit gamle liv. Men det har taget flere måneder med fysisk og psykisk genoptræning, da Roberts liv for alvor blev sat på pause. Og en meget vigtig person i Roberts liv har været motivationen hele vejen.

- Det har været rigtig svært at være der for min søn, Herman. Det er først nu, det begynder at blive nogenlunde normalt.

- Han holdt meget øje med mig. Hvordan jeg havde det, og om jeg nu kunne holde til det hele. I dag vil han gerne røre ved arret, og det er noget helt andet for ham, siger Robert Hansen, da Ekstra Bladet møder ham, et år efter han blev opereret.

Se også: Robert Hansen kunne ikke være alene med søn

I det nye program 'Robert Hansen - tilbage til livet', der har premiere klokken 21.00 onsdag aften på Kanal 4, fortæller Robert blandt andet, at han i lang tid ikke kunne løfte sin søn op.

Se klippet med Robert, der fortæller om forholdet til sin søn under forløbet, over artiklen.

Robert faldt om under forestillingen 'Dirty Dancing' i Tivolis koncertsal. Han kom hurtigt med en ambulance, og lægerne på Rigshospitalet fandt ud af, at Robert er født med en hjerteklap for lidt. Derfor fik han indopereret en kunstig klap, der sørger for at blodet kan komme til og fra hjertet.

Plus Robert Hansens kamp tilbage til livet: Jeg kan ikke vænne mig til lyden fra mit bryst

En veninde til Robert flyttede på et tidspunkt ind i hans lejlighed og hjalp med Herman og praktiske gøremål i hjemmet, da Robert var meget svækket.

Det er nu knap et år siden, Robert faldt om på scenen, og der er sket meget siden, men vigtigst af alt er forholdet til Herman tilbage til det sædvanlige.

- Nu kan jeg bære Herman igen, og vi har lige været på en uges ferie sammen, hvor vi væltede rundt, svømmede og badet. Vi har virkelig fået vores forhold tilbage. Det bekymrede mig mest, at jeg forsømte ham. Det synes jeg egentlig ikke, han var tjent med, så det betyder rigtig meget for mig, siger Robert.

Se også: Robert Hansen får tv-program om hjerteoperation

Robert fortæller om hjerteklappen, der larmer i hans bryst. Hør hjerteklappen og Roberts historie:

Onsdag starter programmet 'Robert Hansen - tilbage til livet' på Kanal 4. Programmet følger Roberts kamp tilbage til livet gennem flere måneder.

Se også: Døden nær: Robert Hansen tilbage i 'Vild med dans'

Se også: Robert Hansen klar til ekstrem-løb efter hjerteoperation

Mest læste i flash!