Sådan bruger Coster-Waldau sin formue

- Jeg har været i stand til at hjælpe nogle familiemedlemmer, siger den danske superstjerne, der vurderes at være god for mere end 100 mio. kr.

Coster-Waldau bruger hellere penge på at andre end sig selv. Foto: Mogens Flindt
Coster-Waldau bruger hellere penge på at andre end sig selv. Foto: Mogens Flindt

Et liv i ekstravagant luksus med sportsvogn, lystyacht og penthouse i Monaco har tilsyneladende aldrig været målet for den 48-årige skuespiller Nikolaj Coster-Waldau, der med sin rolle som Jaime Lannister i 'Game of Thrones' er blevet Danmarks bedst kendte ansigt i Hollywood og omegn.

Men den store succes er også fulgt en stor pose penge.

De præcise forhold omkring aflønning og formue er naturligvis private, men et kvalificeret skøn lyder på, at Coster-Waldau er god for cirka 100 mio. kr. og har fået syv millioner kroner for sin medvirken i hvert af de senere sæsoners afsnit.

Coster-Waldau har siden 2011 givet den gas som ridderen Jamie Lannister i den ultra-populære HBO-serie 'Game of Thrones', hvilket har været guld værd for den danske skuespiller. Foto: HBO
Coster-Waldau har siden 2011 givet den gas som ridderen Jamie Lannister i den ultra-populære HBO-serie 'Game of Thrones', hvilket har været guld værd for den danske skuespiller. Foto: HBO
 

Hjælper andre
I et aktuelt interview med ugebladet Alt for Damerne fortæller han, at han har brugt nogle af sine 'Game of Thrones'-millioner på at blive gældfri.

- Jeg har betalt lånet på mit hus, og jeg skylder ingen penge, hvilket er fantastisk. Men jeg har ikke ændret noget ved mit liv, siger Coster-Waldau, der bor med familien i et hus i Lyngby ved København. Et hus, der er vurderet til lidt mere end 3,3 millioner og som han ejer i fælleskab med sin hustru, Nukâka.

Han fortæller desuden, at han har haft mulighed for at hjælpe nogle personer, der ikke har været i samme økonomisk gunstige situation som ham selv.

- Jeg har været i stand til at hjælpe nogle familiemedlemmer, hvilket er vidunderligt, men jeg har ingen intentioner om at ændre mine leveforhold, for det gør ingen forskel. Det gør mig hverken lykkelig eller trist. Forskellen er, at jeg har været i stand til at hjælpe nogle mennesker, som jeg holder af siger han til ugebladet.

Nikolaj Coster-Waldau sammen med sin hustru, Nukâka. Foto: Ritzau Scanpix
Nikolaj Coster-Waldau sammen med sin hustru, Nukâka. Foto: Ritzau Scanpix

Økonomisk frihed
I en tidligere artiklen med magasinet Euroman løftede Coster-Waldau ligeledes lidt af sløret for sin privatøkonomi, da han fortalte, hvordan det føles ikke længere at skulle bekymre sig om penge, pensionsopsparing og familiens økonomiske sikkerhed.

- Det var en pissefed fornemmelse at blive gældfri, sagde han til magasinet og tilføjede, at kreditlånet blev betalt ud efter sæson fire eller fem.

Han fortalte i samme ombæring, at det gennem hele karrieren har været et selvstændigt mål for ham at tjene så godt, at der kunne skabes fuldstændig ro om familiens økonomi.

Ud over huset i Lyngby har Coster-Waldau og familien et sommerhus på Orø i Isefjorden, der ligeledes heller ikke skyldes penge i.

Desuden har han og konen for nylig købt et hus i Sydgrønland, hvor Nukâka kommer fra.

Coster-Waldau har dog ikke altid skovlet millioner ind på lønkontoen. Til Euroman fortæller han, at hans karriere i 1999 var i så dårlig forfatning, at han var nødt til at medvirke i en pølsereklame i Sydafrika for at få mad på bordet.

Foto: Mogens Flindt Meninger Modediktatoren: Han oser af sex – uden at gøre det mindste for det

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere