Sælger sine legendariske instrumenter

Den ene tredjedel af 'Linje 3' Thomas Eje har valgt at sælge nogle af sine instrumenter. Han har spillet på instrumenterne i flere shows, og de var blandt andet med på hans tur til USA

Thomas Eje har valgt at sælge nogle af sine instrumenter, som han flittigt har brugt på scenen. Foto: Anders Brohus
Thomas Eje har valgt at sælge nogle af sine instrumenter, som han flittigt har brugt på scenen. Foto: Anders Brohus

For den nette sum af 35.000 kroner kan man blive ejer af en såkaldt 'vibrafon' eller et klaver, som har været med Thomas Eje og resten af Linje 3 på turné.

Det er nemlig den pris, som han har fastlagt begge instrumenter til, skriver DBA Guide. Og der er en helt simpel grund til, at han sælger ud af instrumenterne.

- Det er, fordi jeg har mange af dem. Jeg har en hel samling, og jeg har svært ved at spille på tre vibrafoner på en gang, siger han til Ekstra Bladet med et grin.

Med på turné
Thomas Eje har en stor samling instrumenter, som både bruges privat og på scenen. Men sådan nogle instrumenter fylder meget, og når han så skal af med nogen, så beholder han selvfølgelig de bedste.

- Vibrafonen har jeg spillet på i shows, men jeg har købt en, der er bedre. Og så spiller man jo hellere på den, der er bedre.

- De har været med i Amerika også, så det er nogle gamle svende. Jeg var i USA i næsten fire år for at prøve lykken derovre, og så havde jeg dem med, siger han.

Sådan ser Thomas Ejes vibrafon ud. Den koster fra ny 50.000 kroner. Privatfoto.
Sådan ser Thomas Ejes vibrafon ud. Den koster fra ny 50.000 kroner. Privatfoto.
 

- Er det vemodigt at sælge dem?

- Nej. Jeg er ikke så rørstrømsk. Man får et lidt kontant forhold til musikinstrumenter, synes jeg.

Sælger på nettet
Thomas Eje har valgt at gøre, som mange andre gør det, og har sat sine instrumenter til salg på nettet.

Derfor kan man nu på Den Blå Avis' hjemmeside købe instrumenterne. Foruden klaveret og vibrafonen sælger han også et forstærkeranlæg og en projekter.

Klaveret, som Thomas Eje sælger på DBA, har været med i flere shows. Privatfoto.
Klaveret, som Thomas Eje sælger på DBA, har været med i flere shows. Privatfoto.

På hjemmesiden fremgår han blot som 'Thomas E.', så det kan være svært at gennemskue, at det er den folkekære spillemand, som har sat instrumenterne til salg. Men det kommer ikke til at have en indflydelse på prisen, mener Thomas Eje.

- Nej, det tror jeg ikke. Tingene har jo en værdi, og det er alligevel nogle ret høje beløb, de er sat til salg for. Så skulle man være 'starstruck' for 35.000. Det tror jeg ikke, det er ret mange, der er, siger han.

- Så du tror ikke, at de er villige til at smide lidt mere for at få dit instrument?

- Nej, det kan jeg ikke forestille mig.

Der har ikke været nogen seriøse henvendelser endnu, men de har kun været til salg i få dage, så han er ikke urolig for, om de bliver solgt.

Thomas Eje bor i dag på Als. Her driver han i samarbejde med sin kone, Kathrine Scrivens Eje, Kulturhus Harbæksgaard, hvor der jævnligt holdes koncerter.

Kunstnerparret driver desuden et kunstgalleri.

1 af 4 Klaveret er prissat til 35.000 kroner. Privatfoto.
2 af 4 Vibrofonen er prissat til 35.000 kroner. Privatfoto.
3 af 4 Forstærkeranlægget er prissat til 5000 kroner. Privatfoto.
4 af 4 Thomas Eje har valgt at sælge nogle af sine instrumenter, som han flittigt har brugt på scenen. Foto: Anders Brohus

Skærm

Mest læste i flash!