Sæt tænderne i Bodil, Thestrup og Gråbøl

Revy-kendisser skaber smørrebrød til Tivolis Fru Nimb

Ole Thestrup smaskede velbehageligt, da han smagte på 'Bodil'.

- Hun smager dejligt, grinede han.

- Og Ditte er bestemt heller ikke ilde.

Tre af stjernerne fra Tivolis Tam Tam Revy 2015 har lagt navn til hver et stykke yndlingssmørrebrød. Foto: Jan Unger
Tre af stjernerne fra Tivolis Tam Tam Revy 2015 har lagt navn til hver et stykke yndlingssmørrebrød. Foto: Jan Unger
 

De tre stjerner fra Tivolis Tam Tam Revy har hver skabt et stykke smørrebrød til Tivolis kulinariske smørrebrøds-restaurant Fru Nimb, og de var der bred enighed om blandt 'prøvesmagerne', at de var sluppet godt fra.

Glade barndomsminder fra Lille Oles sommerdage på Djursland. Foto. Linda Johansen
Glade barndomsminder fra Lille Oles sommerdage på Djursland. Foto. Linda Johansen
 

-  Min mad er en tomatmad med kartofler og løg pyntet med purløg, brøndkarse og en godt skvat mayonaise. Og den er skabt i erindring om mit barndomshjem på Djursland, hvor mor efter lange forhandlinger fik far til at lave et drivhus, så hun kunne gro tomater. Bag hønsehuset stod der så kartofler og løg, og så hittede jeg på at blande de tre ting sammen. Det blev min yndlings-sommer-mad. Intet slår en hjemmeavlet tomatmad, og når den tilsættes løg og kartofler opstår der en smags-symfoni i munden. Det er fantastisk, forklarer Thestrup.

– Det er virkelig hårdt at komme ud af sengen og i gang om morgenen, fortæller Bodil Jørgensen. (Foto. Jonas Olufson) Kendte Bodil Jørgensen i smerter: Skruerne i mit bækken er knækket

Ditte Gråbøl har hang til Christiansø-sild.

Ingen andre end dem på Chhristiansø kan lave Christiansø-pigens Kryddersil, for lagens opskrift er hemmelig, men Ditte elsker de sild. Foto: Linda Johansen
Ingen andre end dem på Chhristiansø kan lave Christiansø-pigens Kryddersil, for lagens opskrift er hemmelig, men Ditte elsker de sild. Foto: Linda Johansen
 

- Min mad er Christiansø-pigens kryddersild med æbler-porrer-cremefraiche og røgede kartofler. Det er lige mig, og den minder mig om en ferie for 13 år siden på Christiansø, hvor min søn Victor under broen mellem Frederiksø  og Christiansø fangede tre sild, som vi tilberedte. Det er et skønt sommerminde, og Christiansø-pigens sild, som jeg lærte at spise den sommer i den helt særlige, hemmelige lage, de bruger derovre hører med til det sommerminde, erklærer hun.

Den folkekære skuepiller lægger ikke skjul på, at det var en hård omgang. Foto: Jan Unger Kendte Ole Thestrup efter firedobbelt bypass: Man får dødsangst

Bodil Jørgensen har lavet en mad, der kalder på de bittersøde minder.

En rødspætte a la Bodil. Foto: Linda Johansen
En rødspætte a la Bodil. Foto: Linda Johansen
 

- Jeg er jo rødhåret, og som barn i Sønderjylland blev jeg drillet og aldrig kaldt andet end 'rødspætten'. Men min mor var en gæv dame, og hun stegte rødspætte-fileter, som jeg kunne få med på madpakken. Og når de andre så drillede mig, kunne jeg roligt sige: 'Nu skal I se, hvordan en rødspætte ser ud'. Men ud over det, smager en god rødspætte fantastisk. Min mad er en filet med rustik remoulade, citron, dild og asparges. Det er ikke en mad at kimse af.

Se også: Fire bypass'er er ikke for tøsedrenge

Selv om de tre skuespillere er succeser på scenen, er der ingen garanti for, at de vil gøre sig på tallerkenerne, så før Tivolis Fru Nimb ved, om der er slag i 'snitterne', kan ingen svare på, om restauranten i lighed med f.eks. Ida Davidsen konsekvent kører med smørrebrød, der er opkaldt efter kendisser.

Mest læste i flash!
Hent flere