Sangerinde raser over radioværts optræden: Det var helt galt

Jette Torp er alt andet end imponeret over forfatter Knud Romers optræden i forbindelse med en nytårskoncert sidste weekend

Knud Romer (yderst til højre) ses her ved Cannes Film Festival sammen med blandt andre Henrik Prip, Lars von Trier, Jens Albinus og Anne Louise Hassing. Foto: Finn Frandsen.
Knud Romer (yderst til højre) ses her ved Cannes Film Festival sammen med blandt andre Henrik Prip, Lars von Trier, Jens Albinus og Anne Louise Hassing. Foto: Finn Frandsen.

- Jeg kunne ikke holde til mere, siger den landskendte sangerinde Jette Torp, efter at hun sidste weekend så Aarhus Symfoniorkesters nytårskoncert, en opførelse af Johann Strauss' 'Flagermusen'.

Det fortæller Jette Torp til dr.dk.

Genstanden for Jette Torps harme er den ligeledes landskendte forfatter, radiovært, skuespiller og debattør Knud Romers optræden i 'Flagermusen's tredje akt, hvor der er tradition for, at rollen som fængselsbetjenten Frosch holder en aktuel, samfundsrevsende monolog.

Denne rolle havde Knud Romer fået i Aarhus, men den måde, han forvaltede rollen på, faldt tilsyneladende ikke i en stor del af publikums smag. Knud Romers ord og optræden fik angiveligt flere publikummer til at buhe af ham - og til at forlade forestillingen i protest.

- Det var helt galt i min optik. Jeg synes egentlig, at det hele savnede niveau - og han toppede det så, siger Jette Torp til DRs P2.

Jette Torp og Chili-Klaus. (Privatfoto). Danske kendte - 6. dec. 2015 - kl. 22:36 Chili-Klaus og Jette Torp skal skilles

Knud Romers monolog var en 11 minutter lang politisk satire om nedskæringer i kulturlivet.

Han skulle blandt andet have konstateret, at vi nu endelig 'slap af' med David Bowie og George Michael - og at nationalismen er tilbage 'ligesom i 1939'.

Ifølge Jette Torp blev flere publikummer apatiske, andre sammenbidte - og så var der altså dem, der buhede, råbte 'ud' og forlod koncerten.

I dirigent Christian Kluxens åbne Facebook-tråd er der flere, der bakker op om Knud Romers politiske satire og kalder initiativet 'fremragende' og 'forfriskende', men den holdning deles langtfra af Jette Torp.

- Jeg synes bare, det var fuldstændig at gå galt i byen. Skulle jeg så til mine koncerter begynde at tale om, hvor svært det er at sælge cd’er?, spørger hun, og er imod, at Knud Romer brugte nytårskoncerten som talerør.

- Folk har glædet sig til en dejlig eftermiddag. Jeg synes, det var under den standard, der skulle have været, siger hun til dr.dk.

Mest læste i flash!
Hent flere