Sigtet for Lise Nørgaard-hærværk: - Han må være jo syg

Det gik både ud over Lise Nørgaard og Gustav Wied, da en 66-årige mand gik amok med rød maling

Lise Nørgaard er glad for, at hun kun fik maling og ikke blev halshugget.
Lise Nørgaard er glad for, at hun kun fik maling og ikke blev halshugget.

Borgerne i Roskilde spærrede i juni måned øjnene en ekstra gang op, da de gik en tur gennem Algade.

Statuen af bysbarnet Lise Nørgaard havde været udsat for hærværk og var blevet overhældt med rød maling.

Siden har Midt- og Vestsjællands Politi arbejdet på at opklare, hvem der den knald røde suppedas ud over statue-udgaven af 'Matador'-skaberen, som billedkunstneren Mette Agerbæk har skabt.

Nu er en 66-årig mand fra Roskilde blevet sigtet for hærværk både mod statuen af Lise Nørgaard og mod en buste af Gustav Wied opsat i krydset Domkirkestræde - Sankt Ols Gade. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Det er mest synd for borgerne i Roskilde, der skal gå rundt og se på sådan noget griseri, siger Lise Nørgaard. Foto: Læserfoto(1224)/Finn Frandsen Danske kendte - 13. jun. 2017 - kl. 09:37 Lise Nørgaard efter hærværk: Det næste bli'r vel at de skærer hovedet af mig

Efterforskningen, herunder gennemsyn af diverse videoovervågning, har givet politiet grundlag for at mistænke den 66-årige for hærværket, som han senere vil blive stillet til regnskab for i forbindelse med et retsmøde, når disse to sager skal afgøres sammen med andre sager mod den mistænkte.

Ifølge politiet er den 66-årige ikke bevidst gået efter Nørgaard og Wied.

- Vi mener ikke, at malingen er blevet hældt ud over statuen, fordi det var Lise Nørgaards fødselsdag dagen efter. Vores efterforskning peger på, at der er tale om en tilfældighed, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Marianne opdagede hærværket mod Lise Nørgaards statue på vej til arbejde tirsdag morgen (Foto: Læserfoto/1224) 112 - 13. jun. 2017 - kl. 08:48 Fylder 100 år i morgen: Matadors moder udsat for hærværk

Nyheden om den 66-årige gerningsmand er også nået til Lise Nørgaard.

- Tænk, politiet har skrevet et pænt brev til mig om det. Det, synes jeg godt nok, er service, siger den 100-årige forfatter og journalist til Ekstra Bladet.

- Jeg havde nu helt glemt alt om sagen, men han må jo være syg i hovedet, ham der har gjort det, siger Lise Nørgaard og fortæller, at hun ikke har skænket hærværket mange tanker.

- Men jeg er da glad for, at han ikke skar hovedet af mig, siger hun med et grin.

Skærm

Mest læste i flash!