Skuespiller chokeret over Mortens død: Det er helt forkert

Den danske skuespiller og operasanger Joachim Knop kendte Morten Jensen på nærmeste hold, og han har kun fantastiske minder at berette om

Vi mindes Morten Jensen med hans bedste citater. Video: Peter Boier

41-årig Morten Jensen fra tv-programmet 'Er jeg da helt gak, mor' er gået bort.

Skuespilleren og operasanger Joachim Knop havde fornøjelsen af at kende Morten Jensen - både arbejdsmæssigt og privat.

Da Ekstra Bladet får fat i Knop på telefon, er han meget chokeret over at høre, at Morten er gået bort.

-  Han var kærlig, så jeg har kun godt at sige, og desværre ved jeg godt, at man får en dødsdom, der er lidt tidligere end os andre rent gennemsnitligt, men jeg var sgu ikke klar over, at han pludselig skulle gå bort. Jeg er meget overrasket. Det er jeg godt nok ked af at høre, siger Joachim Knop til Ekstra Bladet.

Joachim Knop har tidligere arbejdet hos Unibet, og her var Morten og Peter ofte inde som fodboldeksperter. Det er en tid, som den 46-årige skuespiller husker tilbage på med gode minder.

- Vi lavede et hav af reklamefilm sammen. Morten og Peter er besatte af fodbold, så derfor var det så sjovt at have dem inde som eksperter i studiet. Det var sjældent, at vi holdt os til manuskriptet. Det var fri improvisation, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Morten Jensen var ifølge Joachim Knop skarp til bowling. Foto: All Over Press.
Morten Jensen var ifølge Joachim Knop skarp til bowling. Foto: All Over Press.
 

Fuld af livsglæde
Den danske skuespiller husker Morten som en person med meget livsglæde. Det er noget, som folk kan lære noget af.   

- Han havde en glæde ved livet, som vi såkaldt almindelige mennesker godt kunne lære noget af. Den der uhæmmet lyst til at leve livet og være glad for det.

- For satan han vil blive savnet af mange. Det er jeg sikker på.

- Lige nu er det tårer, og det er alt for tidligt. Det er helt forkert, siger han.

Glad for damer
Joachim Knop mødte Morten første gang i 2012 i Unibet-studiet. Derefter har han mødt Morten op til flere gange privat, hvor de blandt andet har bowlet mod hinanden. Her nævner Knop, at Morten var damernes mand, når de var sammen.

- Han var noget af flirter, og Morten var godt nok glad for piger, der kunne jeg ikke følge med, selvom jeg troede, at jeg var god til at blinke med begge øjne, så var det hele kroppen, der kørte på ham, når der var labre damer.

- Mit bedste minde med Morten er, at vi altid grinede. Vi var ude at bowle et par gange sammen sammen, og der tror jeg, at han gav mig en del hug. Der havde han vidst trænet lidt mere, end jeg havde. Jeg kom altid i godt humør af at være sammen med Morten. Jeg fik nogle krammere, der gjorde lidt ondt. Han var stærk, siger han.

Joachim Knop håber, at Morten vil blive husket af mange for sin positive personlighed.

- Der er nogle år siden, at jeg så ham sidst, fordi så stoppede jeg hos Unibet. Jeg har kun gode minder, og jeg håber, at han vil leve videre i folks tanker, siger den danske skuespiller.

Peter Palland (tv) og Morten Jensen (th) Foto: All Over Press/Lars H. Laursen Danske kendte Morten Jensen er død

35-årige Nikolaj Kristian Carlsen er uddannet i historie og kommunikation fra Roskilde Universitet. Desuden er han sekretær i Socialdemokratiets lokalforening i Albertslund. Og så har han den sjældne diagnose Downs Mosaik. Foto: Stine Tidsvilde Tæt på Nikolaj: Sådan er det at leve med Downs