Skuespiller: Rart ikke kun at være ham fra Matador

Skuespilleren Paul Hüttel er glad for, at han kan lægge roller bag sig, når makeuppen tages af

Paul Hüttel (i midten) i sin vel nok mest kendte rolle som Matadors Herbert Schmidt - her sammen med Oluf og Kathrine Larsen spillet af henholdsvis Buster Larsen og Lily Broberg. Foto: DR.
Paul Hüttel (i midten) i sin vel nok mest kendte rolle som Matadors Herbert Schmidt - her sammen med Oluf og Kathrine Larsen spillet af henholdsvis Buster Larsen og Lily Broberg. Foto: DR.

Om kort tid kan skuespilleren Paul Hüttel ses i fjerde sæson af TV2-serien Badehotellet, men i seks år var han udstyret med falske bakkenbarter, en slidt nissehue og en gammel tryllebog i hånden.

De seks år kunne snildt være blevet til meget mere, for når man, ifølge skuespilleren, spiller en så folkekær rolle som nissen Gyldengrød i TV2's populære julekalendere om nissen Pyrus, kan det være svært at lade karakteren blive liggende i kulissen, når makeuppen er taget af.

- Jeg ville jo nødig blive sat i bås som Gyldengrød resten af mit liv. Vi var jo meget intenst sammen i de seks år, fordi vi lavede så mange serier (fire julekalendere og en spillefilm, red.), men også optrådte offentligt efterfølgende, husker den nu 81-årige skuespiller.

- Det var meget voldsomt, men da jeg den sidste dag tog nissehuen og bakkenbarterne af, var det ligesom overstået. Ikke på nogen dårlig måde, men så kunne jeg sige, at det var det, siger han.

Se også: Sku' det være noget, Løkke? Har set Matador 38 gange!

Ud over rollen som arkivnissen Gyldengrød har Paul Hüttel også været med i den populære tv-serie Matador, hvor hans - dengang - sorte hår sad i en skarp krølle i panden, da han spillede rollen som Herbert Schmidt.

- Jeg har jo været så heldig, at jeg har været med i nogle ting, som er blevet set af den større offentlighed, siger Paul Hüttel.

- Men uanset hvilken rolle, jeg har spillet, er jeg trådt ud af den, og så er den blevet efterladt der. Det har været rart, at jeg ikke har været handikappet af, at jeg udelukkende skulle være den her nisse eller tyskeren Herbert Schmidt, fortæller han.

I fjerde sæson af TV2-serien Badehotellet har Paul Hüttel fået rollen som lægen Hans Henrik Ploug, der kommer ind og rusker op i tilværelsen hos de to søstre Fru Fjeldsø og Lydia Vetterstrøm.

Badehotellet har premiere den 23. januar på TV2.

Mest læste i flash!
Hent flere