Skuespillerbørn er 'De Resistente'

Mynster, Støvelbæk, Hertz - 'Fie fra Badehotellet' laver serie-teater

Rosalinde Mynster har ikke gået på teaterskole, men ud over workshops i LA og kurser læser hun hos Lars Mikkelsen. Foto: Anthon Unger
Rosalinde Mynster har ikke gået på teaterskole, men ud over workshops i LA og kurser læser hun hos Lars Mikkelsen. Foto: Anthon Unger

Nogle tager den lige vej - andre den krogede med de store sving. For Rosalinde Mynster er ikke  mindst rollen som Fie i TV2's seersucces 'Badehotellet' blevet en platform, som har gjort hende til et kendt ansigt.

Det unge hold består af Rosalinde Mynster, Lue Støvelbæk, Olle Lerner, Silke Biranell, Signe Hørmann Sørensen, Simon Kongsted, Camilla Josephine Grodin Hertz, Fie Dam Mygind, Simone Bartholin og Nynne Roberta Pedersen. Foto: Anthon Unger
Det unge hold består af Rosalinde Mynster, Lue Støvelbæk, Olle Lerner, Silke Biranell, Signe Hørmann Sørensen, Simon Kongsted, Camilla Josephine Grodin Hertz, Fie Dam Mygind, Simone Bartholin og Nynne Roberta Pedersen. Foto: Anthon Unger
 

- Selv om jeg er ked af, at anmelderne hagler os ned, kan jeg nu godt lide den serie, fordi den er folkelig og varm. Men lige nu koncentrerer jeg mig om 'De Resistente', og det er også en serie - bare som teater, smiler hun.

2. generations
Resistens betyder 'modstandsdygtighed', og det må de unge skuespillere - heraf flere 2. generationsskuespillere - være, for der skal spilles meget undergrundsteater, gås på meget teaterhøjskole, læses hos mange skuespillere og modtages mange psykiske ørefigner, før skuespillerkarrieren ligger for ens fødder.

Man kan selvfølgelig som Lue Støvelbæk - søn af Lars Mikkelsen og Anette Støvelbæk - have held og talent til at ryge ind på en teaterskole i første hug, men det er nu de færreste, der klarer det.

Undergrund

Rosalinde Mynster, som er datter af Søren Spanning og Karen-Lise Mynster har f.eks. aldrig gået på en egentlig teaterskole i Danmark.

- Folk her på vores teaterprojekt kender hinanden enten fra Rødkilde Teaterhøjskole eller fra Teater Tugt, som er et undergrundsteater. Kun enkelte er fra en decideret teaterskole, men gør lige som jeg: stykker en uddannelse sammen. Og nu forener vi kræfterne på at lave en danske teaterudgave af en slags 'Friends'. Jeg har skrevet manus til tre absurde komedier, som spilles i en villa, og hvor ideen er, at det er ligesom at være hjemme hos vennerne, fortæller Rosalinde.

Kollektiv

Villaen ligger på Østerbro i København og kan max. rumme 50 publikummer pr. gang. Og da det er en serie med en udvikling i, kan folk nå at følge med, for hver af de tre episoder bliver spillet fire gange.

- Alle må selvfølgelig have job ved siden af dette projekt, men vi laver det nok, fordi vi i denne tid, hvor individualitet dyrkes så heftigt, savnes det kollektive fællesskab, som var herskende, da f.eks. mine forældre var helt unge, forklarer hun.

Arcel
Igennem de seneste seks år har Rosalinde Mynster været kæreste med Nikolaj Arcel - manden bag 'Mænd der hader kvinder' og 'En kongelig affære' - for nu at nævne noget.

- Han er kun 18 år ældre end mig, siger hun med et glimt i øjet, fordi hun ved, hvad folk spørger om. Og på grund af kæresten har hun så boet i USA i en lang periode og siden med mellemrum.

- Det gode ved vores job er, at vi tit selv kan bestemme, hvor vi vil være. Når jeg lige nu spiller teater og bag efter skal optage tredje sæson af 'Badehotellet', kommer Nikolaj her og sidder og arbejder. Til andre tider er det omvendt. Men jeg kan aldrig se mig selv som fastboende i Los Angeles. Heller ikke som skuespiller derovre. Så hellere London. Men jeg er kun 24 år, så der kan ske rigtigt meget endnu, smiler Rosalinde Mynster.

 

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere