Smørrebrødsdronningen sælger sommerhuset

Restauratøren Ida Davidsen har sat sommerhuset i Mørdrup nær Espergærde til salg

Ida Davidsen har sat sommerhuset til salg. Foto: Home Espergærde – Humlebæk
Ida Davidsen har sat sommerhuset til salg. Foto: Home Espergærde – Humlebæk

Der er sikkert blevet serveret mere end ét stykke smørrebrød med det hele i skyggen fra markisen på terrassen, der hører til sommerhuset her.

Fritidshuset - der for et par år siden rundede sin 100-års fødselsdag - er nemlig ejet af kvinden med verdens længste smørrebrødsseddel, Ida Davidsen.

I hvert fald lidt endnu.

Den kendte smørrebrødsjomfru har nemlig netop sendt sit sommerhus i Espergærde-området Mørdrup i Nordsjælland på markedet. Det oplyser Boliga.dk.

Og vil du overtage kvadratmeterne, der ifølge salgsopstillingen fra ejendomsmægleren Home Espergærde - Humlebæk har været i familiens eje siden starten af 70’erne, skal der findes 3.795.000 kroner.

Dermed er sommerhuset udbudt til salg for en kvadratmeterpris, der ligger en anelse over gennemsnittet for kommunen. I Helsingør - som Espergærde hører til - er årets hidtidige sommerhushandler nemlig solgt for lige knap 31.000 kroner pr. kvadratmeter, mens Davidsens står til knap 35.000 kroner.

Ida Davidsen er kendt som Danmarks ukronede smørrebrødsdronning. Foto: Thomas Lekfeldt
Ida Davidsen er kendt som Danmarks ukronede smørrebrødsdronning. Foto: Thomas Lekfeldt
 

Ida Davidsen er ekspert i både at lave og servere rullepølse. FOTO: Polfoto Fødevarer Smørrebrøds-legende: Rullepølse er noget af det lækreste

Det er dog ikke kun smørrebrødet på frokosttallerkenerne, der er højtbelagte. Sommerhuset ligger nemlig også på en grund, der er højt beliggende med udsigt over byen på Sjællands attraktive nordøstkyst.

Inden døre er der 109 kvadratmeter at brede sig på, mens der også er opført et ekstra anneks med flere værelser og badeværelser på grunden.

Davidsen-familien har serveret smørrebrød på forskellige københavnske placeringer siden slutningen af 1800-tallet, og under Ida Davidsen, der i december kunne fejre sin 80-års fødselsdag, er den patriotiske, danske spise også blevet bredt ud til blandt andet Brasilien og USA.

Ida Davidsen i sit rette element. Foto: Mik Eskestad
Ida Davidsen i sit rette element. Foto: Mik Eskestad
 

Oscar Davidsen Siesbye og konen Britt kom med smørrebrød til de nybagte forældre. (Foto: Benjamin Kürstein) Danske kongelige Så er der smørrebrød til Jokke og Marie