Sofie Gråbøl til engelsk avis: Svært at være stolt af Danmark

'Forbrydelsen'-skuespillerinden kritiserer den danske regering efter vedtagelsen af den nye såkaldte smykkelov

Sofie Gråbøl kalder den såkaldte smykkelov for frastødende. (Foto: Linda Johansen)
Sofie Gråbøl kalder den såkaldte smykkelov for frastødende. (Foto: Linda Johansen)

Der bliver ikke lagt fingre imellem fra den 47-årige 'Forbrydelsen'-skuespiller Sofie Gråbøls side, der kritiserer den danske regering i et interview i den engelske avis The Guardian.

- Jeg har svært ved at kende mit land lige nu. Jeg vil gerne være stolt af Danmark, men det er svært, fortæller den prisbelønnede skuespiller, som i øjeblikket opholder sig i London.

Ulla Jessing fortæller om sin holdning til regeringens asylstramninger. Samfund - 27. jan. 2016 - kl. 12:35 Holocaust-offer om nazi-tegning af Løkke: Det er ikke helt unfair

Kritikken kommer efter Folketinget tirsdag vedtog en række asylstramninger, heriblandt den såkaldte smykkelov, som betyder, at de danske myndigheder kan beslaglægge flygtninges værdigenstande.

- Vi indser slet ikke, hvordan vi bliver opfattet i udlandet, og jeg tror, det her har skadet Danmarks image utroligt meget. Vi bliver nødt til at lave rigtig mange tv-dramaer for at lave om det image, ikke?, udtaler den 47-årige skuespillerinde sarkastisk.

Inger Støjbergs smykkelov er nu vedtaget. Det sender chokbølger gennem verdens toneangivne medier (Foto: Philip Davali) Samfund - 26. jan. 2016 - kl. 17:35 Smykkelov går verden rundt: 'Breaking News'

DR-dramaet 'Forbrydelsen' med Sofie Gråbøl i hovedrollen som den sweaterklædte kriminalkommissær Sarah Lund har haft stor succes i udlandet, hvor den er blevet til 'The Killing'. Men den seneste udvikling har ikke været god for Danmarks rygte, mener hun.

- Danmark har så mange ressourcer. Vi er et af de rigeste lande, og alligevel vil vi stille os foran folk i den mest sårbare position, som har rejst i ugevis, og diskutere med dem, hvorvidt den halskæde af guld, de har på, har sentimental værdi eller ej. Det er frastødende, vi taler om folk, der har mistet alt, mener skuespillerinden.

Probably the stupidest political party in the world, skriver the Guardians tegner om regeringspartiet Venstre. Foto: Joachim Adrian Dansk politik - 27. jan. 2016 - kl. 09:55 Løkke udstillet som nazi-leder

Sofie Gråbøl er skuffet over regeringen, som, hun mener, er gået med til at vedtage, det hun kalder en 'symbolsk lov' for at stille Dansk Folkeparti tilfreds. Hun har dog også lidt ros til den danske flygtningeindsats.

- Jeg er stadig stolt af Danmark, efter Sverige er vi det land, der bruger flest penge på at modtage flygtninge. Jeg mener, at vi mere end nogensinde er nødt til at leve op til de humanistiske værdier, vores samfund er bygget på, lyder det afslutningsvis fra den danske skuespillerinde.

Mest læste i flash!
Hent flere