Sofie Linde inden 'X Factor': Jeg savner Remee

Remee har igennem tre sæsoner på DR passet på 'X Factor'-værtinden Sofie Linde. Men når programmet vender tilbage på TV2 4. januar bliver det uden hitsmeden

Se Sofie Linde, Oh Land, Blachman og Ankerstjerne blive testet på deres viden om 'X Factor'. Video: Lars Sejr/Kristian Hansen

Hele fire gange har producer- og natklubejer Remee kunne hæve armene i triumf som den vindende dommer i 'X Factor'. Det er flere end nogen anden herhjemme!

Men når den nye sæson får premiere til januar bliver det uden pladesmeden, der selv fortalte, at han var i spil til pladsen ved dommerbordet efter programmet er overgået til TV2. Men da man ikke ville betale Remee det samme som de andre dommere, så takkede han nej.

Se også: TV2 dropper populært talentprogram

I år består dommerpanelet derfor af Thomas Blachman, sangerinden Oh Land og producer- og sangskriver Lars Ankerstjerne. Vært er atter Sofie Linde, og hun indrømmer gerne, at hun savner Remee.

- Remee var der jo, da jeg startede, og han har passet rigtig godt på mig. Jeg holder også meget af ham privat og har brugt ham ekstremt meget. Så ham savner jeg. Det er dog ikke sådan, at jeg lider under det savn med de to nye dommere, for de gør det super godt og er super dygtige, fortæller Sofie Linde.

Uden Remee er det bare - noget andet.

- Det er det jo. Det er klart, at jeg har savnet ham - også rent menneskeligt, fordi han er et meget behageligt menneske. Jeg gad godt, at han var her, for han er sådan en zen-makker, der har oplevet alt, og som man altid kan spørge til råds. Der er noget trygt i, når ting er, som de plejer at være, men på den måde er det måske også meget sundt for Thomas og jeg at få rystet posen lidt, siger hun.

Sofie Linde og Thomas Blachman er eneste gengangere i 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt
Sofie Linde og Thomas Blachman er eneste gengangere i 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt

To gorillaer
Sofie Linde understreger dog på det kraftigste, at savnet af Remee ikke skal forstås som en kritik af dommertrioens to nye medlemmer. Tværtimod så roser hun både Ankerstjerne og Oh Land, der er kommet ind med stor energi og gåpåmod.

- Det har været meget udramatisk. Der er kommet nogle, der sindssygt gerne vil, er åbne og glæder sig. De har slet ikke haft brug for vores erfaringer overhovedet. De er bare gået til den, men de har jo også noget at have det i. De har klaret det godt, siger Sofie Linde og beskriver mødet mellem den selvsikre Ankerstjerne og Blachman således.

- Det er to gorillaer, der kommer wruum wruum mod hinanden. Men de har en fælles humor, og så er Anker jo blevet far. Det gør selv den største mand til en blød, lille fugleunge.

Thomas Blachman har svært ved at forstå, at man kan føle sig stødt af sangen. Foto: Mogens Flindt Danske kendte - 19. dec. 2018 - kl. 14:48 Blachman om undskyldning: Ej, nu må det sgu holde op

Thomas Blachman har ikke den store lyst til at snakke om Remee, som han gennem syv sæsoner nåede at danne dommertrio sammen med.

- Jeg har intet haft med den beslutning at gøre, og jeg synes, at de nye er rigtig godt castet, siger Blachman og tilføjer.

- Remee og mig har været connected i det her over flere omgange, og jeg har også flere gange givet udtryk for, at jeg holder af det, vi har gjort sammen. Men nu er det sådan her, og det er på ingen måde et kompromis. Det er bare en ny begyndelse ud i noget andet, og så ses vi en anden god gang. Måske ikke på tv, men måske vi begynder at lave musik sammen igen i fremtiden, siger Thomas Blachman.

Remee har da også rigeligt at se til. Han er siden sit farvel til 'X Factor' blevet en del af ejerkredsen omkring det ikoniske københavnske spisested Skindbuksen, og han har sammen med fruen Mathilde Gøhler åbnet dørene for Kanal 5, der snart bringer et program om kendisparrets liv.