Sofie Linde stopper på DR

Den spraglede vært siger farvel til sin arbejdsplads gennem 10 år og bliver i stedet vært på 'X Factor' hos TV2

Da Ekstra Bladet fangede Sofie Linde efter X Factor-finalen var fremtidsplanerne nogle helt andre - hør hvad her. (Video: Jonas Olufson)

Sofie Linde skifter DR ud med TV2, hvor hun skal være vært på 'X Factor'.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

TV2's kanalchef, Lotte Lindegaard, jubler over, at kanalen har fået fingrene i Sofie Linde, der fremover skal lede seerne igennem det populære program.

- Sofie Linde er en stjerne i dansk tv. Hun er i øjenhøjde med seere og brugere, og hun har en naturlighed på skærmen, som er unik, siger Lotte Lindegaard i pressemeddelelsen.

Remee er færdig som dommer i 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio 'X Factor'-bombe fra Remee: Det er slut

Sofie Linde skriver samtidig på sin Instagram-profil, at det var en svær beslutning at sige farvel til DR, hvor hun har været ansat i 10 år.

'Jeg har taget en svær beslutning. Tiden er inde for mig til at tage springet ud i det store freelance-bassin. Efter 10 fantastiske år på DR var det tid til at prøve noget nyt', skriver hun og fortsætter:

'TAK til alle jer som har hjulpet mig. Tak til jer, der både har været søde og hårde ved mig. Tak til jer, der smilede på gangen. Tak til jer der altid fortalte jeres ærlige mening. Tak til alle min dejlige kollegaer på DR'.

I TV2's pressemeddelelse uddyber Sofie Linde, at hun glæder sig til at komme i gang med at lave 'X Factor' igen.

- Jeg elsker at lave 'X Factor', og jeg glæder mig helt enormt til at lave endnu en sæson, siger Sofie Linde og fortsætter:

Remee har truffet en svær principiel beslutning. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Lønnen blev afgørende: Derfor sagde Remee nej til mere 'X Factor'

- 'X Factor' er den største, sjoveste og mest udfordrende opgave, jeg har haft i min karriere som vært. Ikke to sæsoner har været ens for mig at lave, og den kommende sæson bliver bestemt ingen undtagelse.

Linde og Blachman
Dermed bliver Sofie Linde og Thomas Blachman atter kollegaer, efter 'X Factor' for nu er blevet sendt for sidste gang på DR.

Danske kendte Her er Remees plan efter 'X Factor'

Da Blachman blev annonceret som 'X Factor'-dommer på TV2 i april, understregede han, at han ville fortsætte det, han kaldte 'kampen for det, jeg tror på'.

- Det er for mig et spørgsmål om at fortsætte en kamp for det, jeg tror på. I sin essens handler det om at skabe en større optimisme og frisættelse i vores lille land, sagde Thomas Blachman og tilføjede:

Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio Blachman: Jeg fortsætter kampen på TV2

- I ’X Factor’ er det lykkedes mig at skabe mit eget format for det, midt i programmets format. Det er jo noget af det smukke ved programmet: Man kan bringe sig selv med ind i det og berige og forme det, siger Thomas Blachman.

Remee har afvist, at han bliver en del af 'X Factor' på TV2.

Remee og Mathilde Gøhler til ELLE Style Awards. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Nyt fra X Factor-konge: Nu bliver Remees drøm til virkelighed

Ekstra Bladet har været i kontakt med TV2, som oplyser, at Sofie Linde ikke har yderligere kommentarer, fordi hun er på barsel.