Spændt Ulrich Thomsen får nyt job

Ulrich Thomsen har byttet skuespillertrøjen ud med instruktørhatten på sin seneste film, 'Gutterbee'

'Gutterbee' er filmet i New Mexico og foregår på engelsk. Foto: Jonas Olufson
'Gutterbee' er filmet i New Mexico og foregår på engelsk. Foto: Jonas Olufson

Med godt 100 produktioner under bæltestedet er Ulrich Thomsen mildest talt en erfaren herrer i filmverdenen, men han er dog mest vant til at stå foran kameraet.

Lørdag tog han turen til Brasilien, hvor hans seneste film, 'Gutterbee', havde verdenspremiere på Sao Paulo International Film Festival. Denne gang har den 55-årige skuespiller dog stået bag kameraet, hvor han både har skrevet, instrueret og produceret filmen.

- Det bliver sjovt at se publikums reaktion, da de er et lidt andet segment, end den egentlig er lavet til, fortæller Ulrich Thomsen.

Filmen er en sort komedie om pølser og venskab, der foregår i en lille flække i Guds eget land, USA.

- Den handler om en tysker, der åbner en pølserestaurant i en lille kirke, hvilket er alt for fremmed for den her by, selvom der selvfølgelig ikke er noget mere amerikansk end den tyske pølse. Det går helt galt, siger Ulrich Thomsen.

- Nu må vi se, hvordan folk tackler den. Om de kan se satiren. Det er en parafrase over hele den identitetskrise, som verden har i dag.

- Det er svært ikke at smile ad folk, der føler sig traumatiserede, 25 år efter at de fik et klask i røven, skriver Ole Bornedal i Weekendavisen. Foto: Jonas Olufson Danske kendte Stjerne-instruktør forsvarer Ålen: Smiler ad 25 år gamle klask i røven

Erfaren skuespiller
Selvom Ulrich Thomsens erfaring i instruktørstolen er begrænset, kan han alligevel trække på sin viden fra en lang karriere i skuespillertrøjen, når han arbejder på den anden side af kameraet. 

- Det er en meget karakterdrevet film, og qua mit arbejde som skuespiller gennem mange år, føler jeg mig ret sikker, når jeg instruerer dem, forklarer han.

- Det har været en god hjælp at have en stor indsigt i filmproduktioner gennem årene. Det er klart.

Filmen er også udtaget til hovedkonkurrencen i Tallinn Black Nights Film Festival i november og lægger desuden vejen forbi Glasgow Film Festival næste år.

Ole Bornedal er træt af dårlige anmeldere. Foto: Jonas Olufson Danske kendte Efter anmelderflop: Bornedal klar med nyt projekt