Gitte: Pas på, hvis kærligheden bli'r til kontrol

Skriv til Gitte Nielsen: Eks-modellen giver råd om stort og småt til Ekstra Bladets læsere.

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)

Hej Gitte
Jeg er en mand på 20 år, som har en supersød, smuk og dejlig kæreste. Vi har været sammen i godt seks måneder. Og problemet er, at jeg er blevet utrolig jaloux i de seneste par måneder.

I starten var jeg ikke jaloux, men meget selvsikker og følte ikke ejerskab over hende, men nu er jalousien begyndt at nage mig det meste af tiden. Hun var i Sunny Beach for nylig, og selv om hun garanterede mig, hun aldrig kunne finde på at gøre noget osv., og aldrig før har horet rundt, så var jeg stadig MEGET jaloux og nervøs.

Det betyder, at jeg er begyndt at se sort på de mindste ting. Hvis hun er træt, når vi er sammen, vil sige sin mening og ja, selv simple små ubetydelige ting vækker min jalousi. Selv, hvis en fyr skriver eller 'synes godt om' noget på hendes Facebook, så klumper det helt. Jeg ved ikke, hvad der er gået galt!

Jeg føler, at jeg elsker hende, men noget inden i mig siger bare: 'Bliv fri og single igen!' Hun forsikrer mig også om, at min jalousi er sund, så længe den ikke skader, men jeg føler, at den snart kommer til det. Har taget en snak med hende om det, men mine argumenter og påstande holder ikke en meter i mit hoved. Det er, som om det bare ikke vil gå op nu.

Har du et råd til, hvad jeg kan gøre for enten at bevare det, vi har nu, eller noget, der kan gøre det bedre?
Mange hilsner fra ham den jaloux

Hej Mr. Jaloux
Jeg tror, at du er jaloux, enten fordi din kæreste giver dig anledning til det, eller snarere at du, uden at du har lagt mærke til det, på bare et halvt år har udskiftet kærligheden med kontrol- og besidderiske tanker og opførsel.

Et godt parforhold skal foruden kærlighed og gode stunder være baseret på tillid. Så hvis du vil have dit parforhold til at funke, skal du forsøge at styre den del af dine følelser, som sætter gang i de negative tanker og jalousien, så du giver din kæreste følelsen af at blive elsket og ikke kontrolleret.

For jeg går ud fra, at du elsker din kæreste -ikke?
Held og lykke, Gitte

Klik her for at stille Gitte et spørgsmål

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen