Stopper som DR-vært: Har været helt på udebane

DR-vært Peter Møller er snart aktuel i et nyt tv-program 'På udebane i Rusland med Møller og Kimer', hvor han inden turen til Rusland intet vidste, og undervejs ikke fik meget at vide

Peter Møller fik sig noget af en oplevelse, da han var i Rusland tidligere på året. Foto: DR
Peter Møller fik sig noget af en oplevelse, da han var i Rusland tidligere på året. Foto: DR

VM i fodbold går snart i gang i Rusland, og i anledning af mesterskabet har DR produceret et tv-program med sportsvært Peter Møller i spidsen. Her kom den tidligere professionelle fodboldspiller en del på glatis, og turen var mental hård, men spændende.

Det fortæller Peter Møller til Ekstra Bladet.

- Programmet er sat op på den måde, at jeg ingenting vidste om Rusland-turen, jeg måtte ikke læse op på noget som helst, så min viden omkring Rusland var nul inden.

- Det er jo vanvittigt. Et land, som kun er to timer herfra, ved vi stort set ingenting om. Så jeg vidste ikke, hvad der skulle ske undervejs, hvilket også var den største udfordring. Det er egentlig lidt svært at lave fjernsyn, når man ikke ved, hvad man skal lave. Mentalt var det faktisk ret hårdt, siger Peter Møller til Ekstra Bladet.

Var til russisk bryllup
Programmet 'På udebane i Rusland med Møller og Kimer' kommer til at bestå af tre programmer med Peter Møller og udenrigskorrespondent Matilde Kimer. Her får seerne indblik i den almindelige russers liv i de tre byer, hvor Danmark spiller gruppekampe.

- Jeg har besøgt Saransk, Samara og Moskva, som Danmark skal spille i under VM i fodbold, for at se, hvad der venter de danske roligans, og hvordan det er at rejse rundt i Rusland.

- Vi besøgte nogle russere privat og en tidligere spiller, som jeg har spillet sammen med, som lige nu er assistenttræner i en stor klub.

- Jeg synes, at det var en meget spændende tur, og jeg fandt ud af, hvor godt vi har det herhjemme.

- Jeg var også til russisk bryllup for at se, hvordan det foregik, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter Møller er snart på skærmen i tv-programmet 'På udebane i Rusland med Møller og Kimer'. På billedet ses Peter Møller, Ulla Essendrop og Henrik Liniger. Foto: DR
Peter Møller er snart på skærmen i tv-programmet 'På udebane i Rusland med Møller og Kimer'. På billedet ses Peter Møller, Ulla Essendrop og Henrik Liniger. Foto: DR
 

Endte på tredje klasse
Peter Møller vidste kun, hvad han skulle, få timer frem i tiden på turen, og det var meget udfordrende.

- Jeg fik at vide, hvad jeg skulle fra time til time. Eksempelvis kunne det være, at vi kom til en togstation, og så slog vi plat eller krone om, hvem der skulle på første klasse, og hvem der skulle rejse på tredje klasse. Så endte jeg på tredje klasse sammen med alle mulige russere, og vi lå meget tæt i 14 timer til Samara.

- Når man ikke er forberedt på sådan noget, er det selvfølgelig ret hårdt, men bagefter var det en rigtig god måde. Jeg fik et indtryk af, hvordan den almindelige russer rejser. Ikke som når man er fodboldspiller og rejser på første klasse.

- Jeg boede også på hoteller, hvor der ikke var mange udgifter for DR, men det var meget sjovt at prøve, siger den 46-årige DR-vært.

Kunne intet russisk
Værten havde også et problem sprogligt, da han intet russisk kunne.

- Generelt var det et kæmpe problem for mig, da jeg ikke kunne tale med ret mange russere. Vi havde dog en tolk med, og så kan Matilde Kimer, som jeg rejste med, også russisk. Det er kæmpe udfordring, når man ikke kan russisk, siger han.

Målet med udsendelserne er ifølge tv-værten, at seerne skal få et indtryk af den russiske kultur. 

- Præmissen er, at Matilde Kimer skal vise mig Rusland. Hun elsker Rusland, og alt hvad det indebærer. Jeg er derimod mere skeptisk over for Rusland og havde aldrig været i Rusland før. Hun viste mig deres skikke og traditioner, siger Møller.

Første afsnit af 'På udebane i Rusland med Møller og Kimer' kommer på DR mandag 28. maj kl. 20.45. De resterende to afsnit bliver sendt en uge efter og tre uger efter den første udsendelse.

Peter Møller har tidligere annonceret, at han stopper på DR til september.

Stine Bjerre Mortensen (tidligere Jørgensen) flytter til Spanien med manden Casper U. Mortensen. Foto: Lars Poulsen Danske kendte Kendt vært flytter til Barcelona - sådan vil hun passe TV2-jobbet
 

Petra Nagel har ladet DR dokumentere sit liv i tre forskellige programmer. Foto: Mogens Flindt Danske kendte DR-vært: Jeg tror ikke det er mig, der er din mor