Stor lykke i Beha-familien: - Det er helt fortrinligt dejligt

Der er en ny sømand m/k på vej i familien Beha. I løbet af sommeren bliver den populære tv-vært bedstefar for første gang

Mikkel Beha ville selv bare have en far 'i blå kansas'. Hør ham fortælle hele historien her. Video: TV2

Mikkel Beha Erichsens søn, 28-årige Emil Midé Erichsen, skal være far for første gang. Hans kæreste, Louise, venter barn og skal nedkomme i løbet af sommeren. Det skriver Billed Bladet.

Overfor Ekstra Bladet bekræfter den populære tv-vært de glædelige nyheder.

- Det er helt fortrinligt dejligt. Jeg har glædet mig til den dag skulle komme, hvor jeg skulle være farfar, siger Mikkel Beha Erichsen, der i løbet af de kommende måneder bliver bedstefar for første gang.

TV 2s populære vært Mikkel Beha Erichsen har fået søeventyr ind med modermælken som søn af søfareren Troels Kløvedal. Mikkel har ført traditionen videre til sin egen familie, som elsker at sejle. Foto: TV2/POLFOTO Danske kendte Mikkel Beha og sønnen til tasterne: Ny bog på vej

Han ved allerede, hvilken slags bedstefar han bliver, når den lille ny, som ingen endnu kender kønnet på, kommer til verden.

- Jeg bliver blød som smør. Det er jeg allerede ved tanken, siger han og fortsætter.

- Jeg kommer til at tude mig igennem mine børnebørns opvækst. Det er stort, bare de slår en prut, griner han.

Mikkel Beha Erichsen og sønnen Emil ombord på Havana. Foto: Finn Hageman/TV 2
Mikkel Beha Erichsen og sønnen Emil ombord på Havana. Foto: Finn Hageman/TV 2

Det kommende skud på stammen i den sejlglade og eventyrlystne familie er ikke bare Emil Midé Erichsens første barn og Mikkel Beha Erichsens første barnebarn. Det bliver også Troels Kløvedals første oldebarn.

Emil Erichsen er ligesom resten af familien vild med at sejle. Her ses han i programmet 'Kurs mod fjerne kyster'. Foto: TV 2 Danske kendte Barnebarnet om dødssyge Kløvedal: Sådan har han det

- Ja, han får debut som oldefar. Det er fantastisk, at han skal opleve det, siger Mikkel Beha Erichsen, der uden at gå nærmere i detaljer fortæller, at der ikke er noget nyt i hans fars tilstand.

I efteråret 2016 blev det offentligt kendt, at den folkekære kaptajn, forfatter og tv-personlighed Troels Kløvedal lider af den livstruende nervesygdom ALS.

- At jeg skal dø er helt sikkert, og de fleste dør efter få år, men for mig er spørgsmålet, om det er om to måneder eller et halvt år. Jeg håber, at jeg dør af mine lunger, inden lammelserne begynder at indfinde sig. Rent kropsligt fungerer jeg, men mine lunger er meget syge, og jeg taler meget, meget svagt og meget utydeligt, berettede Troels Kløvedal kontant, ærligt og bevægende i bogen 'Modne Mænd', der udkom i oktober 2016.

Den sygdomsramte sejler og forfatter holder mandag sin 75-års fødselsdag for næsten 100 inviterede. Foto: Polfoto/Janus Engel Samfund Trods livstruende sygdom: Troels Kløvedal inviterer til stor fødselsdagsfest

Trods de dystre udmeldinger den gang, har Kløvedal nu udsigt til at se næste generation af sejler-klanen stævne ud.

- Vi tvinger jo ingen til at sejle i vores familie. Vi har været heldige at vores drenge også har fået den interesse, og man kan sagtens have babyer med ombord, siger Mikkel Beha Erichsen, der selv har haft sine tre sønner, Emil, Theis og Alfred med ud at sejle, fra de var helt små.

Mikkel Beha Erichsen med sine sønner og konen Marian. Foto: Jakob Jørgensen
Mikkel Beha Erichsen med sine sønner og konen Marian. Foto: Jakob Jørgensen

- Det var jeg også selv, da jeg var helt lille. Der var ikke så meget baby-safty den gang. Selvfølgelige holder man øje med sine børn, og rent lavpraktisk havde vi sådan nogle autostole i cockpittet, som ungerne var spændt fast i, når vi stævnede ud og skulle have vores fokus der. Så det kan sagtens lade sig gøre at sejle med en baby eller et helt lille barn, siger den kommende farfar.

Troels Kløvedal fotograferet ved sin gård på Djursland Globetrotteren lider af ALS og en lungesygdom. Foto: Janus Engel Danske kendte Mikkel Beha om Kløvedal: Han holder skruen i vandet