Store Klaus begraves uden stor ståhej

Klaus Rifbjergs bisættelse kommer til at foregå i stilhed for en sluttet kreds

Hvis Rifbjerg får det, som han vil have det, bliver hans sidste rejse foretaget i relativ stilhed. (Foto: Mik Eskestad)
Hvis Rifbjerg får det, som han vil have det, bliver hans sidste rejse foretaget i relativ stilhed. (Foto: Mik Eskestad)

Se også: Rifbjergs ønske: - Jeg vil dø med støvlerne på

Landets mange Rifbjerg-fans får ikke mulighed for at følge deres idol på hans sidste rejse.

Bisættelsen af den store forfatter kommer nemlig til at foregå 'i stilhed for en sluttet kreds'. Det oplyser forlaget Gyldendals presseansvarlige til Ekstra Bladet og tilføjer, at det udelukkende er denne inviterede, sluttede kreds, der vil blive orienteret om tid og sted.

Ifølge en interview-bog med journalisten Henrik Juul Jensen havde Rifbjerg dog allerede i 1996 besluttet sig for, at han skal begraves i Rørvig i Nordvestsjælland.

Danske kendte - 5. apr. 2015 - kl. 10:32 Et af de store træer i skoven er væltet

Hør Gregers Dirckinck-Holmfeld fortælle om Klaus Rifbjergs betydning som forfatter.

Ukendtes grav
Først skal videnskaben dog have lov til at bruge det afsjælede legeme til forsøg, hvorefter resterne stedes til hvile i de ukendtes grav i Rørvig.

En plan, der i øvrigt fik latteren frem i familien.

– Da jeg fortalte min datter, at jeg giver min krop væk til lægerne, og at resterne af den skal puttes i de ukendtes grav, grinede hun højt og larmende: ’DU – i de ukendtes grav? Det må være verdens største vittighed’, fortalte Rifbjerg dengang.

Klaus og Inge Rifbjerg i midten. Til  højre vennen gennem godt 60 år, professor Torben Brostrøm, og til venstre Jørgen Gustava Brandt. (Foto: Thomas Wilmann) Danske kendte - 5. apr. 2015 - kl. 12:36 Rifbjergs gode ven: Sådan døde Klaus

Giv videnskaben en hånd
Hvorfor han besluttede at donere forfatterkroppen til videnskaben forklarede Rifbjerg til BT i forbindelse med sin 75 års fødselsdag i 2006.

– Jeg har besluttet, at lægerne skal have min krop. De kan få lov at obducere og gøre med min døde krop, hvad der falder dem ind. Jeg synes, vi skal række videnskaben en hånd.

Klaus Rifbjerg døde 4. april efter en kompliceret og langstrakt leversygdom.

Klaus Rifbjerg havde et anstrengt forhold til Ekstra Bladet. (Foto: Simon Høgsberg/Polfoto) Kendte Bent Falbert: Rifbjerg – den sarte bisse

Mest læste i flash!
Hent flere