Syg Ibi: - Jeg er omgivet af dejlige mennesker

Tv-værten, der i går åbnede op omkring sin kroniske sygdom, takker for den massive støtte

Ibi Makienok troede først, at hun havde influenza. Så let slap hun desværre ikke. Foto: Thomas Sjørup
Ibi Makienok troede først, at hun havde influenza. Så let slap hun desværre ikke. Foto: Thomas Sjørup

- Jeg er taknemmelig for at være i live. Så kan det godt være, jeg er blevet lidt tyk og har store render under øjnene, bløder ud af munden, når jeg nyser, og har hallucinationer, og mit hår falder af. Men mit hjerte slår endnu, jeg har min søn, min mand og mine tanker. Og så har jeg to nyrer, der kæmper om at komme op på et niveau, der gør, at jeg måske en dag kan leve normalt igen.

Ordene kommer fra tv-værten Ibi Makienok, der i går for første gang sådan for alvor åbnede op om sin alvorlige sygdom, som har ændret hendes liv totalt.

I et langt og rørende indlæg på  'Organdonation - ja tak!' fortæller hun hudløst ærligt om, hvordan hun har kæmpet for sit liv, siden hun i starten af 2015 blev ramt af dobbeltsidet nyresvigt.

Pludselig handler det ikke om, hvilket fedt tv-job hun kan score. Det er ren og skær overlevelse. Ibi Makienok bliver formentlig aldrig rask. Hun er kronisk syg og skal leve med sine dårlige nyrer.

Se også: Kronisk syg TV-vært: Syg med 'en fucking betændelse'

- At blive kronisk syg sætter alt på stand by – måske kommer man aldrig ud af den position. At være kronisk syg er en evigt op- og nedgående kurve med gode og dårlige dage, og for dem der venter på et organ, fordi det handler om liv eller død, – der er hver dag en rejse gennem taknemmelighed for at vågne op igen, skuffelsen over der ikke er et organ i dag, og så håbet om, at i morgen kan være dagen, skriver Ibi Makienok i indlægget, hvor hun opfordrer alle til at tage stilling til - og helst melde sig - til organdoantion.

- Organdonation er stadig tabubelagt. Jeg vil indrømme, at jeg selv før i tiden har været lidt bla bla omkring det. Jeg kunne ikke lide tanken om, at min krop skulle skæres op, og så var der tag-selv-bord i organer. Men med tiden og især nu – tænker jeg mere, at det kunne være så vanvittig vigtigt at hjælpe andre i en krise, når jeg ikke er her mere. Ulykker sker – om vi vil det eller ej. Og jeg kan efterhånden godt lide ideen om, at jeg går videre i andre mennesker. Nu er mine nyrer jo så taget af bordet, men jeg har mere i mig, skriver hun.

Ibi Makienok gjorde i går opmærksom på sin rørende beretning på sin Instagramprofil, og interessen for hendes historie var så stor, at organdonation-ja-tak.dk gik ned tre gange.

Se også: Syg TV-vært lægger hjemmeside ned - tre gange

Ibi Makienok har også selv mærket den overvældende interesse. Her til morgen takker hun for den massive støtte.

- God morgen til alle med hjertet det rette sted og som skrev til mig i går og læste min beretning. Tusind tak for de kærlige ord, støtten, de mange cyperkram og hjerterne - og alle jeres fortællinger. Jeg har læst alle jeres ord. Det fortalte mig at jeg er omringet af dejlige mennesker og smukke sjæle. Sammen kan vi nå langt. Hav en dejlig dag, skriver Ibi Makienok på Instagram.

Ibi Makienok været meget hævet i ansigtet som følge af sin sygdom. Foto: Privatfoto
Ibi Makienok været meget hævet i ansigtet som følge af sin sygdom. Foto: Privatfoto
 

1 af 2 Ibi Makienok været meget hævet i ansigtet som følge af sin sygdom. Foto: Privatfoto
2 af 2 Ibi Makienok troede først, at hun havde influenza. Så let slap hun desværre ikke. Foto: Thomas Sjørup
Mest læste i flash!
Hent flere