Syg Leo er begyndt at strikke: - Jeg er træt af at ligge og glo

Tre gange om ugen skal Leo i dialyse, indtil hans nyrer begynder at virke. Og det er mildt sagt kedeligt

Leo gider ikke at se OL, men er i stedet begyndt at strikke. Privatfoto
Leo gider ikke at se OL, men er i stedet begyndt at strikke. Privatfoto

I snart en måned har 60-årige Leo Nielsen ligget på langs. Siden sin anden hofteoperation er der stødt flere komplikationer til, og det har betydet, at den festlige musiker har måttet lade Sussi lidt i stikken - både privat og på scenen - mens han er blevet passet og plejet i det danske sundhedsvæsen.

En trist Sussi måtte på scenen og melde afbud til aftenens optræden på Linned Kro. Foto: Henrik Behrndt Danske kendte - 28. jul. 2016 - kl. 22:37 Sussis Leo igen på hospitalet

I løbet af sommeren har Leo gennemgået hele to akutte hofteoperationer. Den første kom han lynhurtigt over, men den anden kæmper han stadig med følgerne af. Først satte hans ene nyre ud og så fik han konstateret stafylokokker.

Sussi har måttet undvære sin Leo i over en uge - og det er noget nær rekord for ægteparret, der plejer at være sammen både når de er på arbejde og holder fri. (Privatfoto) Danske kendte - 8. aug. 2016 - kl. 11:53 Leo ramt af nye komplikationer

- Hvis bare den nyre ville gå i gang, siger Leo i telefonen til Ekstra Bladet, mens han sidder i dialyse på Aalborg Universitetshospital.

Her skal han sidde fire timer tre gange om ugen, så længe hans nyre ikke virker.

- Lægerne regner med, at den går i gang igen, og det må gerne være snart, lyder det utålmodigt fra halvdelen af den legendariske duo, Sussi & Leo.

- Jeg er mildt sagt træt af at ligge her og glo, siger Leo, der er begyndt på et kreative projekt for at få tiden til at gå.

- Jeg er begyndt at strikke....det er bare for sjovt, og det ender nok med at blive et halstørklæde, fortæller han med et grin.

Se også: Leos nyrer slog pludselig ud

Årsagen til, at Leos nyre er stået af, har ifølge musikeren direkte forbindelse til stafylokokker.

- Men dem er der heldigvis ved at komme styr på. Infektionstallet er faldet meget. Så det burde gå fremad snart, så jeg kan slippe for at komme i dialyse hele tiden, siger han.

Ifølge Leo bliver han meget skidt tilpas, hvis han ikke får renset sit blod af en maskine, så længe nyren ikke virker.

- Men jeg passer dialysen, kan jeg ikke mærke, at jeg er syg, siger Leo, der krydser fingre for, at han kan udskrives i løbet af denne ugen.

Se også: Sussi: - Leo skreg af smerte

- Jeg savner alt, hvad der minder om en almindelig hverdag - og selvfølgelig savner jeg også at komme ud at spille. Jeg vil gerne hurtigt tilbage på scenen, men rent fysisk er der nogle begrænsninger for mig nu, siger Leo, der stadig har brug for en kørestol, når han skal bevæge sig for meget rundt.

- Ved den første hofteoperation var jeg på benene igen efter to dage. Jeg genoptræner nu og kan sagtens gå...bare ikke så langt, siger Leo.

Se også: Leo på benene efter operation

Det var i parrets autocamper, at Leo faldt ned ad en stige og brækkede hoften første gang. Foto: Ole Frederiksen
Det var i parrets autocamper, at Leo faldt ned ad en stige og brækkede hoften første gang. Foto: Ole Frederiksen
 

Mest læste i flash!
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen