Taler ud om utroskab og hård barndom

Bille August blotlægger mørke sider af sin person og barndom i ny udsendelse på TV2

Bille August har vundet et hav af priser og står bag 'Pelle Erobreren', 'Zappa' og 'Busters verden'. Foto: Olivia Loftlund
Bille August har vundet et hav af priser og står bag 'Pelle Erobreren', 'Zappa' og 'Busters verden'. Foto: Olivia Loftlund

Når Bille August er blevet en prisbelønnet filminstruktør, er det på trods.

Han mistede sin mor i en ung alder og voksede op med en streng far, der stadig giver ham mareridt.

Den 70-årige instruktør fortæller om sit liv i aftenens udsendelse af 'Meyerheim & stjernerne', hvor den garvede interviewer Michael Meyerheim sætter ham stævne.

Alba August er her i Berlin aktuel i filmen 'Unge Astrid', hvor hun spilles selveste hovedrollen som en ung udgave af den svenske forfatter Astrid Lindgren. (Foto: Erik Molberg Hansen) Intl. kendte Bille Augusts datter er stjerne i Berlin

I mødet, der tager dem hjem hos August, i fitnesscentret og til hjemstavnen Rørvig, spørger Meyerheim om barndommen trængsler.

Bille August svarer åbenhjertigt:

- Det bestod i, at han for eksempel låste os inde i et skab, hvor han havde hængt mønter op i tråde og vi skulle tro, at nogen tog os.

- Eller at han kunne finde på at gå hen til telefonen os sige, at han ville ringe små, hvide mænd med lange negle, som kommer og tager dig, siger Bille August i udsendelsen.

Slut med utroskab
I det mere end 40 minutter lange portræt fortæller Bille August også om utroskab.

Bille August har otte børn med fem kvinder og har tidligere i sit liv haft flere sidespring.

Det er slut nu, fastslår han.

Han er i dag gift med 47-årige Sara-Marie Maltha, som han har tre af sine børn med.

Denne Hellerup-villa er netop blevet solgt for 70,5 milllioner kroner. Sælgerne er et designerpar. Foto: Jonas Olufson Plus Kendis-villa på himmelflugt - solgt for 70 millioner

- På et tidspunkt tænkte jeg, at det må ophøre, for det er så let i den her branche - man skal stort set bare knipse med fingrende.

- Når man filmer og arbejder med skuespillere, forsøger man at opnå en nærhed, og man bliver meget tæt med andre mennesker, siger Bille August.

Bille August er på vinterferie og kan ikke kommentere Ekstra Bladets omtale.