Thomas Vinterberg i sorg: 19-årig datter begravet

Thomas Vinterberg sagde lørdag et sidste farvel til sin 19-årige datter, der på tragisk vis døde i en trafikulykke i Belgien

Thomas Vinterbergs datter blev lørdag begravet. Billedet er et arkivfoto og er ikke fra selve begravelsen. Foto: Mogens Flindt
Thomas Vinterbergs datter blev lørdag begravet. Billedet er et arkivfoto og er ikke fra selve begravelsen. Foto: Mogens Flindt

Den kendte filminstruktør Thomas Vinterberg og hans ekskone, Maria Walbom Vinterberg, mistede for to uger siden deres 19-årige datter, Ida Maria Vinterberg, i en tragisk bilulykke i Belgien.

Lørdag eftermiddag sagde den nærmeste familie og venner et sidste farvel til hende i Marmorkirken i København, der var pakket med mennesker.

Efter højtideligheden i kirken fortsatte de mange mennesker efter rustvognen ud i Bredgade og gik mod Holmens Kirkegård, hvor datteren blev stedt til hvile.

Forrest gik Thomas Vinterberg hånd i hånd med sin ældste datter, Nanna.

Pressen havde af familien fået tilladelse til at være til stede uden for kirken i forbindelse med begravelsen.

Se også: Thomas Vinterbergs datter er død

Doner penge til Afrika
I sidste uge indrykkede familien dødsannoncer i flere danske medier, blandt andre Berlingske.

'Vores elskede og lysende Ida Maria Vinterberg blev taget fra os i en trafikulykke den 4. maj 2019', står der i annoncen.

Her opfordrede familien ligeledes til, at man donerede penge til drengehjemmet Nsansa Enterprises i Zambia, hvor Ida tidligere har arbejdet som frivillig.

Den tragiske ulykke fandt sted lørdag 4. maj i Belgien, hvor Thomas Vinterbergs datter var ude at køre sammen med sin mor, Thomas Vinterbergs ekskone, Maria Walbom Vinterberg. Ifølge flere belgiske medier kørte moderen bilen, da de kolliderede med en lastbil.

Hvor mange album er det lige, at Jacob Dinesen har udgivet i sin korte karriere? Den unge sønderjyde er selv i tvivl, da Søren Dahl quizzer ham i radioprogrammet 'Dahl på Hack'. Foto: Per Lange Danske kendte - 26. jan. 2019 - kl. 06:26 Presset dansk hitmager: - Det er ikke nemt

Film udskudt
Zentropa har tidligere oplyst i en pressemeddelelse, at ulykken får konsekvenser for den film, Thomas Vinterberg i øjeblikket arbejder på.

- Thomas Vinterberg har netop påbegyndt optagelserne til sin næste film, og Zentropa tager hånd om filmholdet og skuespillerne. En planlagt offentliggørelse af filmens rolleliste bliver flyttet til et senere tidspunkt, lød det i pressemeddelelsen i forbindelse med det tragiske dødsfald.

- Der vil ikke blive optaget de næste to uger. Vi beder pressen respektere privatlivets fred, og familien har ikke yderligere kommentarer, lød det videre.

Thomas Vinterberg er kendt instruktør - både herhjemme og i udlandet. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Thomas Vinterberg er kendt instruktør - både herhjemme og i udlandet. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
 

50-årige Vinterberg er især kendt for filmen 'Festen' fra 1998.

Filmen blev udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes, hvor den vandt Juryens Specialpris.

I 2013 fik Vinterberg også succes med 'Jagten', som vandt flere priser i Cannes.

Thomas Vinterberg og Maria Walbom Vinterberg, der er teaterchef på Teatret ved Sorte Hest på Frederiksberg, blev i 2007 skilt efter 17 års ægteskab. De fik to døtre sammen.

Med sin nuværende hustru Helene Reingaard Neumann har Vinterberg også sønnen Albert på seks år og datteren Lily på tre. Alle var til stede til begravelsen lørdag.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere