Thorsen: Grøften-anholdelse kostede forretningsforbindelser

Kurt Thorsen var traditionen tro mødt op til åbningen af Grøften i Tivoli. Hør ham fortælle om anholdelsen i 2013 her

Både Kurt Thorsen og Morten Messerscmidt har - ikke selvforskyldt - prøvet, hvordan det er at være omdrejningspunkt for en skandale i Grøften (video: Sarah Stilling Skrivergaard)

Også Kurt Thorsen fik sig en tår øl i Grøften, hvor han har haft et fast bord til åbningen i over 37 år.

Da Grøften åbnede i 2013, blev Kurt Thorsen hentet og eskorteret ud af Tivoli af politiet. Her blev han anholdt og kørt direkte i Vestre Fængsel.

- Kurt Thorsen skulle afsone en straf, men er ikke mødt op. Så vi har efterlyst ham, og i dag har vi truffet ham og kørt ham væk i fængsel, sagde vicepolitiinspektør ved Københavns, Politi Henrik Møller Jakobsen dengang til Ekstra Bladet.

Han kaldte det for et 'heldigt sammentræf', at politiet fandt ham i Grøften. Her kom en tjener hen og bad Kurt Thorsen følge med til udgangen, hvor to politibetjente ventede på ham.

Men Kurt Thorsen fortæller Ekstra Bladet, at det var en fejl, at han blev anholdt.

- Kriminalforsorgen troede, at jeg skulle møde i fængsel, men min ankefrist var slet ikke udløbet, og jeg var ikke indkaldt til fængsel. Så det var en stor fejl, siger han.

Den gang havde Kurt Thorsen inviteret nogle schweiziske bankfolk på frokost i Grøften, og det forretningsmøde endte bestemt ikke som forventet.


Her kan du se hele klippet, hvor Kurt Thorsen fortæller om sin anholdelse i 2013 (foto: Line Jensen / reporter: Sarah Stilling Skrivergaard)

Og i år var Kurt Thorsen helt uden frygt for, at politiet skulle troppe op og hente ham.

- Nu er jeg jo en gammel, garvet gut. Så selv om de skulle komme nu, ville jeg tage det med afdækket ro. Og nu har jeg lært ikke at invitere schweiziske bankfolk. Det er for farligt, så risikerer man jo at blive anholdt og miste sine forretningsforbindelser, sagde en smilende Thorsen.

(foto: Jakob Jørgensen) Danske kendte - 1. apr. 2015 - kl. 18:41 Messerschmidt: Grøften er en tradition


Her kan du se hele klippet, hvor Morten Messerschmidt (DF) fortæller om sin oplevelse i Grøften tilbage i 2007 (foto: Sarah Stilling Skrivergaard)


Også kendis-frisøren Dennis Knudsen var taget i Grøften med eventmakeren Fie Adamas. Se i klippet herover, om Dennis Knudsen har nogle Grøften-skandaler på cv'et eller måske nogle på tapetet.

Mest læste i flash!
Hent flere