Tidligere nøgenmodel oprørt over dyremisbrug

Kira Eggers har tidligere raset mod gedesex og cowboyprogrammet Zulu Kvægræs

I november 2015 gæstede Kira Eggers Ekstra Bladets studie, hvor hun talte om hundemishandling

Dyreværnsforeningen Anima har skabt røre på de sociale medier med en informationsvideo om den danske kødindustri, som bliver delt flittigt.

En af dem, der har delt videoen 'Mød dit kød' med de opsigtsvækkende billeder fra danske slagterier, er den danske model Kira Eggers. Videoen har i den grad gjort hende olm som en tyr.

- Nu er der nok nogen, der vil slette mig eller tale ned til mig. Min eneste interesse her er dyrene. Intet andet betyder noget for mig. Har man empati med andre, når man langt, skriver Eggers blandt andet i et opslag på sin Facebook-profil.

Kira Eggers er selv ejer af en grand danois. (Foto: Jan Unger) Jagten: Hundemishandlerne - 18. nov. 2015 - kl. 13:42 Rasende Kira: Hundemishandlere lyver folk op i ansigtet

Den kendte dyreven ernærer sig i dag som personlig træner og kostvejleder, og hun fraråder helt folk at droppe svinekoteletterne og kyllingelårene for dyrenes skyld.

- Vi har ikke ret til at tage de valg for dem, og derfor spiser jeg dem ikke. That's the story, and I'm sticking to it, tilføjer hun på Facebook.

Eggers har tidligere ytret sig i debatten om dyrevelfærd. I 2011 krævede hun for eksempel et forbud mod dyresex, efter at tv-programmet 'Danmark ifølge Bubber' viste en overvågningsvideo af en mand, der havde sex med en ged.

flash - 3. aug. 2015 - kl. 06:34 Kira Eggers: Jeg er i mit livs form

- Tvivlen burde komme dyrene til gode. Og man ser også dyr, der virkelig har lidt overlast. Det er bevis nok, at nogle bliver traumatiseret. Derfor burde det forbydes. Som menneske kan vi sige fra, sagde hun dengang til Ekstrabladet.dk.

Året før havde Eggers en 'beef' med de gæve kvægdrivere i Zulu Kvægræs, da de foran rullende kameraer svang sig i sadlen og øvede sig i at kastrere tyrekalve.

Se også: Kendis-cykelløb: Jes Dorph i styrt

'Ja, ja, det må da være vildt spændende at være ude i den vilde, vilde vest, men at en række kendte skal finde deres indre svinehund frem og lave grænseoverskridende ting, på dyrenes bekostning, kan jeg bare ikke se, er 'fedt' tv,' skrev Kira Eggers på sin blog på Ekstra Bladet dengang.

Mest læste i flash!
Hent flere