Tina Dickow: Jeg længes altid efter noget

Sangerinden Tina Dickow har bosat sig på Island med sin mand og deres to børn. Hun længes efter Danmark. Og længsel har altid fulgt hende

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Karrieren og rastløsheden har altid drevet sangerinden Tina Dickow rundt i verden. For nogle år siden slog hun sig endeligt ned på Island, hvor hun bor sammen med sin mand Helgi og deres to små børn.

Det var nyt for den nu 37-årige sangerinde pludselig at have et hverdagsliv. Årene forinden havde budt på travlhed og turnéer i ét væk.

- Det er fantastisk at have et hverdagsliv. Jeg skal først lære alle de små velsignelser i dagligdagen at kende nu. Jeg havde aldrig lavet mad eller haft en køkkenhave. Der er så mange ting, jeg først skal til at lære at kende glæden ved, siger Tina Dickow til Ritzau Fokus.

"Nobodys man"-sangerinden var i nogle år bosat i London, men hun regnede hele tiden med, at hun ville ende med at bosætte sig i Danmark en dag. Sådan blev det ikke.

- Jeg havde overhovedet ikke set det komme, at jeg ville slå mig ned på Island. Når alt kommer til alt, så var det jo nok meningen. Nu er jeg på en eller anden måde stadig lidt på farten, og det er sådan, jeg har det bedst, siger hun og uddyber:

- Jeg har en eller anden form for længsel indbygget i mig, og så er det dejligt at være et sted, hvor der er en grund til at længes efter noget. Hvis jeg i stedet sad det sted, der burde give allermest mening, så ville jeg nok alligevel længes efter noget andet, men så ville jeg have det forkert med den følelse.

Tina Dickow har dog ikke sat turnélivet på pause, og derfor kommer hun stadig vidt omkring, og ofte rammer hun Danmark. Det er vigtigt for hende, så hun kan få set sin familie.

- Det er helt vildt vigtigt for mig at komme til Danmark. Jeg tror også, at det ville være meget sværere for mig at slå mig ned heroppe, hvis jeg ikke havde den stærke forbindelse til Danmark. Når jeg har været her et par måneder, så kan jeg mærke, at jeg lige har brug for at komme hjem og vende, siger hun.

Tina Dickow havde håbet på, at familielivet automatisk ville give hende mere ro. Alligevel popper idéerne op i hovedet på sangerinden, og derfor har hun svært ved at tage fri. Hun prøvede at tage en pause i foråret, men det endte i stedet med en ny single.

- Jeg er helt vild dårlig til at holde fri. Der er hele tiden nogle nye idéer, der melder sig. Min hjerne duer simpelthen ikke til, at jeg bare sidder stille, siger hun.

Efter efterårets turné regner sangerinden dog med, at hun vil skrue lidt ned for solokarrieren. Hendes mand har nemlig viet meget af sin tid til hendes karriere de seneste år.

- Han er selv solokunstner, så jeg tror, at det er ved at være på tide, at det er ham, der fyrer den af og mig, der hjælper til, hvor jeg kan, siger hun.

Tina Dickow spillede i går til fredagsrock i Tivoli i København.