Topchef stopper i DR

Piv Bernth vil starte sit eget produktionsselskab og tager flere DR-medarbejdere med sig

Efter mere end 30 år hos DR har Piv Bernth valgt at stoppe. Foto: Peter Hove Olesen
Efter mere end 30 år hos DR har Piv Bernth valgt at stoppe. Foto: Peter Hove Olesen

Efter tre årtier er det på tide at prøve noget nyt.

Derfor har Piv Bernth, der siden 2012 har været dramachef hos Danmarks Radio, valgt at stoppe.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

- DR har været min hjemmebane i over 30 år, som freelance-instruktør, producent og de seneste fem år som dramachef. Det har været en fantastisk lærerig og storslået epoke at være en del af. Tiden er rigtig nu til at lade nye kræfter komme til i DR, og jeg glæder mig til at tage nye udfordringer op, siger Piv Bernth.

Se også: Aller-topchef stopper

DR er efterhånden kendt for en lang række dramaserier fra ’Rejseholdet’ til ’Broen’, og det er derfor også med beklagelse, at man nu må sige farvel til Piv.

- Der er ingen tvivl om, at det er et tab for DR, at Piv Bernth har valgt at stoppe som dramachef. Men selvom jeg gerne havde set Piv Bernth fortsætte, så har jeg også forståelse for hendes ønske om at prøve noget nyt. Jeg vil gerne takke Piv Bernth for hendes imponerende indsats for at give danskerne nyskabende tv-drama i verdensklasse. Jeg ønsker Piv Bernth held og lykke fremover, siger kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen.

Fremover vil dramachefen fokusere på et nyt produktionsselskab, hun starter op. Foto: Peter Hove Olesen
Fremover vil dramachefen fokusere på et nyt produktionsselskab, hun starter op. Foto: Peter Hove Olesen

På rov hos DR
Piv Bernth stopper som dramachef ved udgangen af november for at starte et nyt produktionsselskab, og hun tager flere af vennerne med sig.

Souschef i DR Drama Lars Hermann samt producenterne Dorte Riis Lauridsen og Anders Toft Andersen stopper samtidig for at følge den snart tidligere dramachef. Og med udgangen af marts 2018 vil også producenten Karoline Leth følge i Piv Bernths fodspor.

Se også: Nu vil TV 2 sende flere reklamer

Det bliver derfor et nyt hold, der skal sættes af den kommende dramachef, som endnu ikke er fundet.

- Det bliver op til den nye dramachef at sikre en fortsat visionær videreudvikling af DRs internationalt anerkendte dramaafdeling. Den nye dramachef får et stærkt fundament at stå på i forhold til at sætte det nye hold, der skal sikre, at DR har den kreative og produktionsmæssige gennemslagskraft, så vi også i fremtiden kan give befolkningen dansk drama i verdensklasse, siger Tine Smedegaard Andersen.

Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen