Trier gav æres-Robert til sin 'reserve-mor'

Lars von Trier og Regner Grasten overrakte æres-Robert til pr-legenden Christel Hammer

Regner Grasten og Lars von Trier overrækker her i fælleskab en Æres-Robert til Christel Hammer.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Regner Grasten og Lars von Trier overrækker her i fælleskab en Æres-Robert til Christel Hammer.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Der gik et sus igennem Tivoli Hotel og Congress Center søndag aften, da Lars von Trier lige pludselig kom skridende gennem lokalet mod scenen. Og lige ved siden af ham gik filmproducenten Regner Grasten. To film-legender, der står i hver sin ende af dansk filmproduktion, den kunstneriske art-film-instruktør og den folkelige filmproducent  i et fælles projekt. Og alle tænkte: Hvad fanden sker der.

Trier løfter sin knyttede næve, hvor han har tatoveret FUCK på fingrene. Men han var stolt og glad for den store hyldest.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Danske kendte Lars von Trier scorede hattrick ved Robert-festen

Men det blev hurtigt afsløret. Lars von Trier og Regner Grasten har nemlig en ting til fælles. Og det er, at de begge gennem årtier har brugt pr-legenden Christel Hammer til at promovere deres film. Og derfor gik begge på scenen samtidigt for at overrække Christel Hammer den fornemme ærespris.

Danica Curcic var meget lykkelig for sin Robert-pris.(Foto: Rasmus flindt Pedersen) Danske kendte Smukke Danica krydrede kanon-år med Robert-pris

Christel Hammer har næsten fungeret som en slags reserve-mor for Trier. I sine mere nervøse år under filmfestivalerne i Cannes var Christel Hammer altid kun et skridt fra Lars von Triers side. Han følte sig nemlig kun tryg, hvis den erfarne og elskelige Christel Hammer med det positive gemyt var lige ved siden af ham.

Både Lars von Trier og Regner Grasten takkede Christel Hammer for hendes mangeårige indsats for at promovere diverse danske film, heriblandt deres egne. Hun er stadig 'still going strong' for Hammer Pr sammen med sin datter Helle.

Han er ikke meget for det, men søndag aften måtte Lars von Trier lade sig hylde. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Filmnyheder Von Trier efter Robert-triumf: Frygter at ende som folkekær

Herlig joke
Aftenens vært Lars Hjorthøj udnyttede lynhurtigt den usædvanlige situation til at fyre en joke af fra hoften.-Da jeg pludselig så Lars von Trier og Regner Grasten her på scenen, tænkte jeg: Skal de nu i fællesskab til at lave en 5½ times lang udgave af en 'Anja og Viktor'-film.

- Nej, det skulle de heldigvis ikke. Og jeg står her med en stor følelse af lettelse netop nu, lød det fra Hjortshøj.

Tina Dickow vandt i går en Robert for musikken til 'En, du elsker'. (Foto: Polfoto) Filmnyheder Tina Dickow i seng med Robert

 

 

1 af 2 Lars von Trier tog priserne for årets originale manuskript, årets instruktør og årets danske spillefilm. Et vaskeægte hattrick.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 2 Regner Grasten og Lars von Trier overrækker her i fælleskab en Æres-Robert til Christel Hammer.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)