TV-direktør om #metoo-kampagne: Pikken har kæmpe betydning

TV-direktør Thomas Heurlin er blevet kureret for peniskræft. Sygdommen har fået ham til at reflektere over, hvor vigtig hans penis er. Han mener, at penisser kan være et måleredskab for god opførsel i kølvandet på #metookampagnen

PR FOTO
PR FOTO

Den 58-årige direktør for TV-produktionsselskabet Impact TV har stået offentlig frem med, at han har haft kræft i sin penis. Kræften har fået ham til at tænke over hvor meget den betyder for ham. Men også hvor vigtigt det er, at mænds penisser bliver sat i et bedre lys ovenpå den såkaldte #metoo-kampagne.

En kampagne, der handler om kvinders tilkendegivelse af, at de har været udsat for sexchikane, seksuelle overgreb eller krænkelser.

Det nu famøse hashtag startede, da flere kvinder i oktober stod frem i New York Times, og fortalte, at de havde været udsat for seksuelle krænkelser og overgreb af filmproducent Harvey Weinstein. Efterfølgende har det også fået store konsekvenser for en stribe af mænd. Blandt andet komikeren Louis C.K. og skuespilleren Kevin Spacey har mistet flere af deres privilegier i en arbejdsrelateret sammenhæng, fordi anklager om seksuelle krænkelser er kommet frem i offentligheden.

Herhjemme er især tidligere direktør for Zentropa, Peter Aalbæks ledelsesstil i filmselskabet blevet diskuteret vidt og bredt. Aalbæk har efterfølgende fået mundkurv på, og må ikke længere udtale sig om Zentropa eller arbejde med praktikanter.

Thomas Heurlin er fortaler for kampagnen, fordi han mener, det er godt, at der bliver sat fokus på dårlige og gode måder, at bruge sin penis på som mand. Han tillægger med andre ord en mands penis kæmpe stor betydning for, hvordan mænd opfører sig overfor kvinder.

I et Facebookopslag skriver han om kampagnen, og linker til et TV-klip, hvor han fortæller om sin kræftsygdom:

'Mandighed er pik. Uden pik ingen mand. Mandighed er ordentlighed. Uden ordentlighed ingen mandighed. Voldtægt, ydmygelser, og krænkelser begås af svæklinge og stakler.'

- Kampagnen er god, fordi den sætter lys på de steder, hvor seksualitet foregår på en dårlig måde, og giver den et dårligt ry. Så hvis man bliver liderlig, er det noget værre noget, for så er man ude på noget skidt. Derfor mener jeg, at det er godt, at vi får taget en snak, så vi kan få lov til at være liderlige og stå ved det, forklarer Thomas Heurlin overfor Ekstra Bladet.

- Nu linker du til et klip, hvor du taler om din kræftsygdom, hvad betyder det for #metoo-kampagnen?

- Hvis din pik har været i fare, så bliver du nødt til at tænke lidt mere over pikkens rolle. Jeg stod i det dilemma, hvor jeg kunne miste den. Så jeg har reflekteret over, hvilken betydning min pik har for mit liv, forklarer han.

- Pikken har en kæmpe stor betydning for, hvordan vi mænd lever vores liv. Jeg mener, den kan bruges som et slags måleinstrument. På samme måde som du kan føle at noget er rigtigt i hjertet, så kan du også føle, hvad der er rigtigt i pikken, siger han og uddyber, at han er bange for, at mænd, der bruger deres penis forkert, sætter mænds seksualitet i et dårligt lys.