TV-krejler lukker biksen: Det føles rigtigt

Mads Holst, kendt fra tv-programmer som 'Skattejægerne', er ved at sælge udstillingshuset på Amager og flytter til Nordhavn

Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard

En epoke er ovre.

I hvert fald for tv-krejleren, Mads Holst, kendt fra tv-programmerne 'Guld på Godset', 'Guld i Købstæderne' og 'Skattejægerne'.

Han forlader sit 10.000 kvadratmeter store udstillingshus på Amager. Det er ved at blive solgt og skal rives ned, så der kan bygges lejligheder i det eftertragtede område Amager Strandpark, hvorfor han nu flytter til mindre lokaler i Nordhavn.

- Det føles rigtigt. Det bliver mere overskueligt i Nordhavn. Men selvfølgelig er det også vemodigt, siger Mads Holst, der har solgt antikviteter i over 30 år på Amager.

Sådan ser det ud i 'Green Square'. Foto: Niels Hougaard
Sådan ser det ud i 'Green Square'. Foto: Niels Hougaard

Mindre plads
Mads Holst forklarer, at det nye udstillingshus i Nordhavn 'kun' råder over 800 kvadratmeter, og derfor er der lige nu nedslag i prisen på alle varer på Amager, da der langt fra er plads til dem alle i Nordhavn.

- I den alder, jeg har nået, vil jeg hellere handle lidt mere selektivt og ikke så stort, lyder forklaringen på, hvorfor han flytter til Nordhavn.

Men det kommer også, efter hans kollega og arbejdspartner Lars Holbak døde i 2011.

- Siden den dag har det ikke været helt det samme, siger Mads Holst

Nedskrivning i regnskabet
Regnskabet i Mads Holsts selskab Green Square Copenhagen ApS fra 2016 viser et underskud på 5,7 millioner kroner, mens regnskabet fra 2015 viser et overskud på 900.000 kroner.

I 2015 var selskabets indtægter knap 12 millioner kroner og dermed mere end dobbelt så stort som i 2016, hvor det faldt til 5,1, millioner kroner.

- Det har ikke noget med det at gøre. Hvis du går to år tilbage, var der er overskud på 10 millioner kroner.

Ifølge Mads Holst findes der en teknisk forklaring bag underskuddet.

- Når man ved, at man skal lave et stort salg, hvor man skal sælge mange varer ud til en lavere pris end normalt, har man ved status lavet en meget stor nedskrivning på varelageret, siger Mads Holst.

Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard
 

Mest læste i flash!
Hent flere