Tv-lægen: Sådan er Robert Hansens chancer

Skuespilleren slipper formentlig for mén efter sin hjerneblødning, lyder vurderingen

Når man bliver ramt af en hjerneblødning, er alfa og omega, at der bliver reageret og handlet med det samme. Det fortæller lægen Peter Qvortrup Geisling til Ekstra Bladet.

Det gjorde der heldigvis sidste mandag, da Robert Hansen blev dårlig, og hans kæreste ringede efter hjælp.

Danske kendte - 30. aug. 2017 - kl. 07:18 Robert Hansen ramt af hjerneblødning

Kort tid efter ankomsten til Rigshospitalet blev skuespilleren opereret for blødningen i hjernen.

- Det gode ved Roberts historie er, at der er blevet reageret hurtigt, og jeg kan forstå på mine kollegaer på Rigshospitalet, at indgrebet er gået fint. Det gør, at Robert med stor sandsynlighed kan gå derfra uden mén. Det ser lovende ud, lyder den optimistiske vurdering fra Peter Qvortrup Geisling.

Ifølge tv-lægen er det ikke ret almindeligt, at unge mennesker rammes af en hjerneblødning. Når det sker, så er det meget sjældent, at det skyldes livsstilssygdomme, som ellers ofte er årsag til sygdommen.

- Man man ser jo, at unge mennesker falder om på fodboldbanen med en hjerneblødning. Når det sker, skyldes det oftest, at der er en svaghed i muskelvæggen. Hvis der er en udposning på et kar, kan den derfor briste, og så opstår der en blødning, lyder lægens forklaring.

Se også: Robert Hansen akut opereret for hjerneblødning

Om man skrider til operation i forbindelse med hjerneblødning afhænger af, hvor stor den er, hvad den presser på, om den udvikler sig, og man kan se blødningen blive større.

- Men i mange tilfælde åbner man ind til kraniet og tager den mængde blod ud, der er derinde. Og så lukker man det, hvis der står et blodkar og siver, forklarer Peter Qvortrup Geisling.

Hold et vågent øje med dit blodtryk, er Peter Qvortrup Geislings bedste råd, hvis man vil undgå et få en hjerneblødning. Foto: Kim Nielsen
Hold et vågent øje med dit blodtryk, er Peter Qvortrup Geislings bedste råd, hvis man vil undgå et få en hjerneblødning. Foto: Kim Nielsen

- For to år siden, havde Robert Hansen en alvorlig flænge i sin hovedpulsåre ved hjertet. Kan der være en sammenhæng med den hjerneblødning, han nu har fået?

- Når Robert først har haft en stor revne i et blodkar, der sidder omkring hjertet, og der så lige pludselig er et kar oppe i hjernen, der også giver ballade, så ved jeg, at Rigets eksperter nøje vil overveje om der er en sammenhæng, siger tv-lægen.

Kendte Robert Hansens vilde liv: Barnestjerne, vold, kokain og sygdom

Ud over et motionere, kvitte smøgerne og spare på sprutten, så har Peter Qvortrup Geisling ét godt råd, hvis man vil undgå at få en hjerneblødning eller en blodprop i hjernen.

- Interesser dig for dit blodtryk! Man regner med at omkring en million danskere har forhøjet blodtryk – 300.000 af dem ved det ikke. Der er tal, der tyder på, at halvdelen af alle tilfælde af blodpropper og hjerneblødninger, der er i Danmark, skyldes fornøjet blodtryk. Mit råd er, at hvis man er over 40 år, så bør man få tjekket sit blodtryk en gang om året, siger Qvortrup Geisling.

Ifølge Robert Hansens agent, Sten Hassing Møller, så har skuespilleren det efter omstændighederne godt efter operationen.

- Han taler fint og kan også bevæge sig, og lægerne siger, at han nok skal komme sig, fortæller Sten Hassing Møller, der ikke kan sige noget om, hvornår Robert Hansen har udsigt til at blive udskrevet fra Riget.

Se også: Robert Hansen melder afbud: Har for mange smerter

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere