Tv-vært kæmper for familier med kræftbørn

Sara Maria Franch-Mærkedahl er med i stor auktionsindsamling 11. november

Sara  Maria Franch-Mærkedahl glæder sig til at samle idn til sin 'egen' forening i næste måned. Foto: Rumle Skafte
Sara Maria Franch-Mærkedahl glæder sig til at samle idn til sin 'egen' forening i næste måned. Foto: Rumle Skafte

Fredag aften så en masse danskere Sara Maria Franch-Mærkedahl ikke bare som 'Trin for Trin'-vært, men som medvært ved 'Vild med dans' store Knæk Cancer-aften.

I Call Centret styrede hun slagets gang, men d. 11. november, er hun vært ved sin 'egen' indsamling på 'Sunday' i København. Det sker til fordel for 'Foreningen for Familier til Kræftramte Børn', og det er Falsled Kro, der står bag arrangementet.

- Gæster bliver inviteret til at komme og spise og høre god musik. Det er gratis. Til gengæld har gæsterne forpligtet sig til at købe ting til overpris ved arrangementets store auktion, forklarer Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Blandt auktionsemnerne er et Hornsleth-maleri, tøj fra Stasia og en frokost med Søren Pind.

Hvis bookmakerne får ret, er dette det nye vinderpar. Men der er lang vej endnu. Foto: Mogens Flindt. Danske kendte - 11. sep. 2015 - kl. 06:49 Vild med dans er ny vin på gamle flasker

Det er Falsled Kro, der står bag arrangementet med den lækre mad og en stribe af generøse sponsorer står bag de mange ting, som gæsterne kan byde på til fordel for den lille kræftforening. Mads Vangsø er auktionarius, og blandt de optrædende er både Szhirley og Barbara Molego.

- Som mor kræver det ikke en voldsom indsats at sætte sig ind i, hvad der må ske inde i én, hvis ens barn får cancer. Hold nu op. Den tanke er slet ikke til at bære. Min ældste datter spurgte mig forleden, om jeg seriøst mente, at jeg heller ville være syg i stedet for hende. Og da jeg sagde ja, udbrød hun: 'Jamen så er det måske dig, der dør, og så skal jeg jo undvære dig'. Det talte vi faktisk længe om. Men det er altså forklaringen på, at jeg har valgt at støtte denne lille og mildest talt ikke rige forening, understreger tv-værten.

Sara Maria Franch Mærkedahl stopper som vejrvært på TV 2, men fortsætter på kanalen. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte - 23. jul. 2015 - kl. 14:58 Vild med dans-vinder stopper som vejrvært

Foreningen for Familier til Kræftramte Børn gør ifølge Sara Maria Franch-Mærkedahl et kæmpe stykke arbejde for at støtte og hjælpe i de kræftramte familier, der henvender sig.

- Det er vildt hårdt at være i en proces med et sygt eller døende barn, så derfor er det vigtigt, at der er en forening, som kan gå ind og være med til at tage hånd om familien. Det gøres blandt andet med ferielejr i Sverige, hvor familierne kan komme ud blandt andre med deres syge barn - et sted hvor alle kender betingelserne.

Bo Franch-Mærkedahl lykønskede sin kone med sejren i 'Vild med dans'-finalen i november. Kort efter blev parret skilt. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte - 15. jan. 2015 - kl. 12:18 Vild med dans-vinder skilt

Tv-værten underkender bestemt ikke det enorme arbejde, Kræftens Bekæmpelse gør med at indsamle penge til forskning og oplysning og den slags, men hun vælger personligt at prioritere en lille forening, der ikke får så megen opmærksomhed, og som kan bruge hver en krone, man kan skrabe sammen.

Sara Maria Franch-Mærkedahl har mistet adskillige familiemedlemmer til kræften. Desværre er cancer noget, der dukker op med jævne mellemrum i hendes familie, så det er en sygdom, hun har helt inde på livet.

- Af sammen grund betyder det noget helt personligt at gøre noget aktivt for en kræftforening, fastslår hun.

Den tidligere 'Vild med dans'-vinder har ellers nok at se til. Men når denne sæson af 'Vild med dans' slutter, ved hun faktisk ikke, hvad hun skal lave.

- Der er nogle værts-roller i spil - formentlig på TV2, men i december måned skal jeg intet. Jeg elsker julen. Det er 'min' højtid, så jeg vil være hjemme hele den måned og bage, pynte og hygge med mine unger. Det ser jeg frem til. Jeg har været selvstændig eller freelancer, om man vil  hele mit liv - lige med undtagelse af vejr-jobbet på TV2 - så jeg tror selvfølgelig på, at det helt rigtige dukker op inden starten af det nye år.

Se også: Vild med Dans-vinder sælger huset

Selv om hun blev skilt tidligere på året og nu er ene om at tjene til huslejen, går hun ikke i panik over ikke at have et fast job.

- Lige nu tænker jeg mest på den vidunderlige fri-måned, jeg skal have med mine piger. De skal holde jul hos mig, for deres far har valgt at ville rejse med sin nye kæreste. Jeg havde ellers håbet på, at min eksmand og jeg kunne holde en fælles jul med vores døtre, men sådan bliver det altså ikke.