Tv-vært stopper i DR: Det skal han nu

Jakob Illeborg stopper som vært på 'Kontant' og vil i stedet fokusere på musikken

I sin tid på programmet har Jakob Illeborg konfronteret en række personer. Her tænder en af dem - Kasper Rieper-Holm - helt af på værten, da han banker på. Video: DR

Mandag kom det frem, at den mangeårige vært på DRs forbrugermagasin 'Kontant', Jakob Illeborg, stopper.

Den 47-årige vært har allerede haft sidste arbejdsdag - ikke blot på programmet, som han har været vært på i fire år, men også i DR.

Jakob Illeborg har haft sidste arbejdsdag på 'Kontant'. Foto: DR/Kontant
Jakob Illeborg har haft sidste arbejdsdag på 'Kontant'. Foto: DR/Kontant
 

I sin sidste udgave af 'Kontant' med Jakob Illeborg i front så han på træbriketter, og hvordan man risikerer at blive snydt med dem. Foto: DR/Kontant Danske kendte - 10. dec. 2018 - kl. 12:09 Populært tv-program relanceres: Vært stopper på DR

I stedet kaster Illeborg over sig noget helt andet - nemlig musikken. Før han blev journalist og tv-vært, var Illeborg nemlig forsanger i bandet Warwick Avenue, der slog igennem i midten af 00'erne.

Nu udgiver han så sin første soloplade, der udkommer til foråret. Det skriver hans pladeselskab, Sundance Records, i en pressemeddelelse.

'Tænk tidlig Van Morrison eller Bruce Springsteen, men mørkere og vildere', lyder beskrivelsen af pladens lyd.

Hør et lille uddrag af Jakob Illeborgs første single her. Video: StuntRecords.

Om albummet siger Jakob Illeborg:

- Jeg er sindsygt stolt at den plade, der snart kommer. I det omfang mit arbejde som tv-vært og korrespondent har tilladt det, har jeg skrevet og indspillet musik i London og København, og det er det arbejde, der nu ser dagens lys. Jeg er heldig, at have et fuldstændig vanvittigt godt band bag mig, og det album der kommer bærer præg af den gnist der er i håndspillet, ikke computerbaseret musik. Det startede som et minimalistisk projekt, men endte med et kæmpe band med horn, strygere og gospelkor, og det var helt vildt sjovt at lave. Mange af sangene er skrevet på hotelværelser rundt om i verden, når der var brug for et break fra journalistikken.

Se også: Kendt DR-vært på flugt i USA: - Jeg var helt angst

Inden Jakob Illeborg blev vært på 'Kontant', var han blandt andet DR-korrespondent i London og vært på 'DR2 Dagen'. Og han lægger da heller ikke journalistikken helt på hylden.

- Jeg har haft 10 fantastiske år på DR, som korrespondent og tv-vært. Ikke mindst mit arbejde med 'Kontant', har bragt mig rigtig tæt på mange danskere, og det har været stort, at være seernes vagthund. Nu skal jeg gø til min egen musik, og det bliver fedt. Jeg lover, at jeg vender tilbage til journalistikken på et senere tidspunkt, så det er ikke et farvel, men et på gensyn. Men nu skal det for en tid handle om musik, og jeg glæder mig og håber, at de mange mennesker jeg har lavet tv for vil give min musik en chance, tilføjer han.

Jakob Illeborgs første single fra det nye album 'Emotional Botox' udkommer 18. januar.

Se også: Populære DR-programmer lukker

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere