TV2-dommer deler sit 'Tinder-liv': Hvad tænder dig, Mette?

Mette Helena Rasmussen deler lumre spørgsmål, som hun er blevet stillet på Tinder. De er et billede på en kultur, mener hun

Mette Helena Rasmussen kalder adfærden på Tinder 'hård'. Foto: Sisse Dupont
Mette Helena Rasmussen kalder adfærden på Tinder 'hård'. Foto: Sisse Dupont

'Gad godt invitere dig på pik og vin', 'Har du nogensinde suttet pik?', og 'Hvad tænder dig, Mette?'.

Det er ikke i småtingsafdelingen, hvad dommer på TV2's 'Nybyggerne' Mette Helene Rasmussen oplever på Tinder.

Dating-tjenesten er for rigtig mange blevet et middel til både at møde engangsknaldet, men også den eneste ene.

For den 36-årige single-mor er det et sted, hvor hun håber på at møde en mand, som hun kan kalde sin kæreste. I sin søgen efter den rette støder hun dog på både surt, sødt og sjovt.

Heriblandt en stribe bramfrie mænd, der stiller hende særdeles direkte åbningsspørgsmål relateret til hendes sexliv. Spørgsmålene - i anonymiseret form - og hendes kække svar deler hun løbende på sin Instagram-profil under hashtagget #morpåtinder.

Hun mener, at beskederne er udtryk for en tendens.

- Der er mange, der eksperimenterer med dating, og det, jeg deler, vækker genkendelse hos mine følgere. Jeg har lagt mærke til, at tonen i det her univers kan være meget ligefrem og meget hård.

- Det er et billede på en kultur. Et billede på nogle mænds syn på kvinder. Jeg ved godt, at det er et redigeret billede, jeg præsenterer, men det er et billede, som mange fraskilte- eller enlige mødre kan genkende, når de skal forsøge at finde en date, kæreste eller elsker.

Mette Helena Rasmussen er kendt som professionel ting-finder i  'Loppe Deluxe', dommer i 'Nybyggerne' og indretningsekspert i 'Go' Morgen Danmark'. Foto: Nanna Navntoft
Mette Helena Rasmussen er kendt som professionel ting-finder i 'Loppe Deluxe', dommer i 'Nybyggerne' og indretningsekspert i 'Go' Morgen Danmark'. Foto: Nanna Navntoft

Hun er selv bramfri, men synes alligevel, at man skal vente en smule med at stille de meget direkte spørgsmål om sex.

- Jeg synes egentlig, at det er interessant, at mænd tror, at det virker. Måske gør det? Det kan være, at Joan Ørting siger: 'Gud, hvor er det befriende, at de er i deres egen seksualitet'.

- Det er det da også. Et eller andet sted, synes jeg, at det er meget sjovt.

- Der er ikke noget galt i at være vild med sex eller at lægge op til sex. Det er mere det der med, hvor hurtigt man får sagt det.

- Jeg skrev engang, at jeg var i Odense og overvejede at besøge H.C. Andersens hus, og så skrev en, at han hellere syntes, at jeg skulle komme hjem til ham og blive 'blindfolded'.

- Man skal gå grueligt meget igennem for at finde det menneske, der virkelig kan rumme en og holde af en, og hvor man vil det samme, siger Mette Helena Rasmussen.

Mette Helena Rasmussen håber, at hun finder en sød mand på Tinder. Foto: Nanna Navntoft
Mette Helena Rasmussen håber, at hun finder en sød mand på Tinder. Foto: Nanna Navntoft

Mette Helena Rasmussen tackler adfærden, som hun kalder 'hård', med humor.

- Det er så svært, når en skriver: 'Hvad søger du?'

- Det er et rigtigt og et forkert svar - er det en kæreste eller bare sex, og det er hårdt at skulle begynde med at afsløre det, og derfor har jeg fundet ud af, at man kan svare andre ting.

- Man kan sige, at man leder efter mennesker, der griner meget. Man kan sige, at man leder efter en, der vil invitere en på Michelin-restauranter, så man får brudt den hårde tone med lidt humor, siger Mette Helena Rasmussen.