TV2-vært afslører sit handicap: Isoleret i større selskaber

I den nye sæson af 'Spørg Charlie' fortæller Jens Gaardbo om, at han har fået brug for lidt hjælp med hørelsen

Jens Gaarbo fortæller åbent om at have smidt forfængeligheden og begynde at bruge høreapparat. Foto: Finn Frandsen
Jens Gaarbo fortæller åbent om at have smidt forfængeligheden og begynde at bruge høreapparat. Foto: Finn Frandsen

Det kan være forbundet med et stort tabu at indrømme, at man med alderen kan få brug for hjælp til at få kroppen til at fungere optimalt.

Det problem har 61-årige TV2 News-vært  Jens Gaardbo dog ikke. Han indrømmer i den nye sæson af 'Spørg Charlie', at han er en af de mange danskere, der har brug for et høreapparat.

- Jeg har faktisk fået høreapparater, men jeg bruger dem ikke altid. I større selskaber har jeg oplevet at blive isoleret, når støjniveauet er enormt, fortæller han i programmet med Michael Meyerheim som vært.

Cecilie Beck er ikke imponeret over Thomas Helmigs opfindsomhed, når det gælder sangtitler. Foto: TV2 Danske kendte TV2-vært sender stikpille til Thomas Helmig

Problemer i selskaber
Han forklarer, at det kan give problemer for ham med hørelsen i selskaber -  og så kan han finde på helt at trække sig fra festen.

- Jeg har oplevet at sidde ved siden af en borddame med en tynd stemme, som jeg næsten ikke kunne høre, når hun talte. I de selskaber står jeg ude på terrassen og ryger, mens festen foregår derinde, siger han.

Ifølge Jens Gaardbo gik det op for ham, at den dårlige hørelse havde konsekvenser.

- Det gik pludselig op for mig, at det ikke kun angik mig selv, men har nogle sociale konsekvenser, når man hele tiden siger 'hva?'. Nogle gange svarer man i øst, når der spørges i vest. Så virker man om muligt endnu ældre. Det er utroligt trættende for andre mennesker, fortæller han.

Jens Gaarbo er tit en del af panelet i 'Spørg Charlie'. Foto: Peter Hauerbach
Jens Gaarbo er tit en del af panelet i 'Spørg Charlie'. Foto: Peter Hauerbach

Josefine Høgh har dækket top-fodbold i flere år og kender derfor gamet. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen Danske kendte DR-vært fik smidt fadøl i ansigtet: Det er et af vilkårene

Viser det selv frem
Der er dog ikke nogen, der i første omgang havde opfanget høreapparatet på den garvede tv-værts arbejdsplads.

- Jeg arbejder jo på en tv-station, hvor vi bruger øresnegle, så der var ingen, der studsede over det. Alligevel valgte jeg at promovere dem ved alle møder og sige 'se, hvad jeg har fået'. Så forfængeligheden har jeg overkommet, og flere mennesker har sagt til mig, at det er en god ide.

Familien er glad
Hans familie er da også glade for at den 61-årige tv-vært har valgt at få lidt ekstra hjælp med hørelsen.

- Min kone og min søn har ligget flade af grin, når jeg har troet, at de talte om et, og så var det noget helt andet, fortæller han i programmet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Jens Gaardbo for en uddybende kommentar, men han har ikke ønsket at udtale sig yderligere.

Ifølge Høreforeningen bruger ca. 300.000 danskere høreapparat og omkring 800.000 danskere lider af høretab, der betyder, at man har nedsat hørelse i større eller mindre omfang.

Kendte Kan du huske dem? Her er alle værterne fra 'Go morgen Danmark'